Nu rata:

WTA ‘s-Hertogenbosch 2018: Aleksandra Krunic a câştigat primul titlu al carierei, după ce a revenit dintr-o situaţie dificilă.

Credit Foto: libema-open.nl

Aleksandra Krunic (25 de ani) a câştigat astăzi primul titlu al carierei la a doua finală jucată la WTA International “Libéma Open”, care s-a disputat la ‘s-Hertogenbosch.

În finală, ea a revenit la fel cum o făcuse în semifinale, deşi acum nu a avut de înfruntat o minge de meci:

Aleksandra Krunic (Serbia, 55) [7]Kirsten Flipkens (Belgia, 60) 6-7(0), 7-5, 6-1

Partida a durat 2h9′.
După ce a condus în primul set cu 5-3 şi a servit la 5-4 pentru a-l câştiga, Krunic s-a văzut egalată şi depăşită categoric în tie-break, pentru ca în setul 2, Flipkens să aibă iniţitiva şi să servească pentru meci la 5-4. Un break la zero câştigat de sârboaică a întors partida, căci ea şi-a adjudecat apoi setul 2 şi categoric pe cel decisiv.

Cele 280 de puncte dobândite aici îi vor asigura Aleksandrei Krunic un nou maxim al carierei în clasamentul WTA de mâine: locul 39 WTA (cel vechi: 45 WTA / 8 ianuarie anul acesta), în timp ce Kirsten Flipkens va progresa 12 locuri.

Premiul financiar al învingătoarei este de 34.677 € , iar al finalistei de 17.258 €.

Aleksandra Krunic este a doua jucătoare care câştigă un titlu în premieră în acest sezon, după Naomi Osaka, la WTA Premier Mandatory Indian Wells şi prima jucătoare din Serbia de la Jelena Jankovic – WTA International Hong Kong 2015 (octombrie).

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com