Nu rata:

WTA Seul 2017: Sorana Cîrstea, înfrângere şocantă în sferturi!

Sorana Cîrstea a început bine partida din sferturile de finală ale turneului WTA International “Korea Open” de la Seul cu Luksika Kumkhum: 3-0, cu un break înainte.

Apoi a urmat însă un coşmar în toată regula – a trebuit să verific de câteva ori dacă nu este cu adevărat unul, ţinând cont de ora matinală – de-a lungul căreia jucătoarea noastră a pierdut 11 (unsprezece) jocuri la rând.

Cum a fost posibil? Printr-un joc fără orizont, în care Sorana a uitat tot ce făcuse bine ieri şi cu care ne adusese la limita entuziasmului. Nu a mai variat jocul, nici pe laterale, nici în adâncime.
Tot ce a făcut a fost să încarce dreapta lui Kumkhum, care pur şi simplu nu a mai greşit ca în primele ghemuri şi a folosit fiecare oportunitate ca la antrenament.
De fapt nu a făcut doar atât Sorana, căci a şi greşit aproape toate mingile care nu intrau în tiparul de mai sus.

Desigur că această stare de fapt a intervenit pe fondul unui atac de panică al româncei – pe care l-am mai sesizat şi în alte ocazii – din cauza căruia nu a fost capabilă să schimbe ceva în abordarea jocului.

Enervarea ei de la începutul setului 2 – în care a abuzat în două rânduri racheta şi care i-a atras un avertisment şi imediat punct pierdut la minge de break pentru adversară – n-a dus la descărcarea energiei negative, ci a fost o manifestare a neputinţei.

Mentalul Soranei s-a redresat doar la 0-5, când scăpată de presiunea rezultatului a început să joace mai bine, cât să evite pierderea setului la zero.

Luksika Kumkhum (Thailanda, 155) [Q] – Sorana Cîrstea (52 WTA) [4] 6-3, 6-1 în 1h5′

Credit Info: wtatennis.com

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com