Nu rata:

WTA Strasbourg 2018: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în al 4-lea sfert de finală al carierei.

Galerie: Mihaela în timpul partidei de astăzi
Credit Foto: internationaux-strasbourg.fr

Mihaela Buzărnescu a obţinut a doua victorie la WTA International “Internationaux de Strasbourg” şi s-a calificat în al 4-lea sfert de finală al carierei în circuitul WTA, după cele de la turneele WTA International Linz 2017, Hobart 2018 şi Praga 2018, toate 3 fiind câştigate.

În partida de astăzi din optimile de finală (R16):

Mihaela Buzărnescu (32 WTA) [4] – Elena Rybakina (Rusia, 219) [LL] 6-3, 7-6(2)

Partida a durat 1h38′
O partidă a cărei calitate tehnică a fost afectată de tensiunea nervoasă, cu 6 break-uri în primul set – 4-2 pentru Mihaela – şi doar două în setul 2.
Mihaela a ratat o minge de meci la 6-5 pe serviciul adversarei, dar la fel ca în primul tur a dominat cu autoritate tie-break-ul.
Replica reprezentantei Next Gen a fost una consistentă şi matură şi este meritul Mihaelei că nu i-a dat voie să creeze surpriza, aşa cum a făcuse în două rânduri la St. Petersburg în ianuarie.

Mihaela acumulează 60 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 4.980 € pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Su-Wei Hsieh (Taipei, 49) [8] – Lucie Safarova (Cehia, 54), care se va juca mâine.

Două cuvinte despre exteriorizările Mihaelei din timpul partidelor, care văd că agresează anumite urechi: doar aşa a reuşit Mihaela să continue, când totul părea pierdut. Doar aşa, a putut să treacă peste anii de suferinţă înduraţi în circuitul ITF şi în timpul perioadelor în care a fost accidentată.
Şi faptul că a început să joace în mod constant în circuitul WTA la limita celor 30 de ani reprezintă o nouă presiune uriaşă, ce apasă asupra psihicului ei.
Aşa că e complicat să mai schimbe ceva acum şi să mai şi performeze. Poate reuşim cu toţii să trecem peste aceste exteriorizări ale ei şi să ne bucurăm de “miracolul Miki”, fără să-i mai căutăm nod în papură.

ComenteazĂ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com