Ashleigh Barty, liderul ierarhiei WTA, şi-a anunţat retragerea din activitate la doar 25 de ani.

Într-un videoclip destul de lung, postat pe reţelele de socializare,

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Ashleigh Barty spune că de multă vreme cântărea această decizie, mai precis, după câştigatea titlului la Wimbledon 2021, se sfătuise cu echipa şi apropiaţii ei, dar simţea că ceva lipseşte. Golul s-a umplut anul acesta, la Australian Open, atunci când a câştigat turneul de Grand Slam de acasă.
Acum, ea se consideră împlinită pe plan sportiv şi nu mai are dorinţa pentru a continua tenisul la nivel înalt, de a înfrunta noi provocări. Nici fizic nu mai are ce aduce în plus, consideră că a dat totul acestui sport şi este mulţumită în cel mai înalt grad. 
Este conştientă că unii nu vor înţelege decizia ei, dar mai are multe alte visuri de realizat, care nu implică neapărat călătoriile în jurul lumii la turnee sau despărţirea pentru durate lungi, de familie, de casa unde a crescut şi unde îşi doreşte mereu să fie.

Transcrierea comunicatului

Câteva repere ale carierei jucătoarei născute la Ipswich, Queensland, Australia, pe 25 aprilie 1996, ar fi: 

  • locul 1 WTA timp de 119 săptămâni, în două serii; prima serie începută pe 24 iunie 2019, a doua este activă
  • 3 titluri de Grand Slam la simplu – Roland Garros 2019, Wimbledon 2021, Australian Open 2022 – şi unul la dublu, US Open 2018 (/CoCo Vandeweghe)
  • titlul la Turneul Final WTA, Shenzhen 2019
  • un total de 15 de titluri la simplu – inclusiv 3 WTA 1000: Miami 2019, 2021, Cincinnati 2021 – şi 12 la dublu, inclusiv 4 WTA 1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.