Marius, Roger, Andrei Pavel şi fizioterapeutul Lucian Nicolescu

Galerie
Credit Foto: sina.cn, Instagram
La sfârşitul ştirii, rezumatul finalei

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul finalei

Marius a spus după finală:

Mi-ar plăcea ca acum să fie începutul carierei mele la acest nivel. A fost o săptămână formidabilă. Am venit aici ca să lupt pentru a rămâne în top 100… după această săptămână extraordinară am căpătat multă încredere în mine şi m-am convins că pot juca tenis la un nivel mult mai înalt, pe care am reuşit să-l şi menţin.

La rândul lui, Roger a spus:

Am fost tensionat astăzi. Am fost nervos. Asta s-a întâmplat în timpul partidei pentru că nu am reuşit să-mi fac jocul pe care speram să-l fac împotriva lui Copil. Dar el s-a descurcat foarte bine. Cred că a ieşit pe teren şi a jucat un tenis frumos. Din fericire săptămâna aceasta am ştiut să exploatez oportunităţile, în special la returnarea serviciului şi cred că aceasta mi-a adus victoria de turneu.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Marius Copil a încheiat la Basel de departe cea mai bună săptămână a carierei. Şi a făcut-o având aceeaşi evoluţie care l-a purtat din calificări până în finală.
Mai întâi nu a avut trac în faţa adversarului său – după foarte mulţi specialişti, cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor – şi aceasta i-a permis să-şi etaleze acelaşi joc din precedentele 6 partide.
Să-l conduci pe Roger Federer cu break înainte în fiecare set în finala unui turneu pe care îl câştigase de 8 ori şi la care s-a prezentat cu 19 meciuri câştigate la rând aici, e lucru mare.
Să ai atâtea realizări tehnice – dropshot-uri, reveruri în lung de linie şi mai ales cele două lob-uri geniale – şi să provoci astfel aplauzele concetăţenilor lui Roger, e la fel de minunat.
Să nu renunţi la luptă şi să fii la un pas – în ultimul joc – de a reechilibra partidă, denotă o forţă mentală deosebită.
Să reuşeşti datorită tuturor acestor aspecte să confirmi încă o dată la un turneu excepţional şi până în ziua finalei – şi nouă alături de el – speranţa într-o a două parte a carierei la parametri superiori celor de până acum.

Să dăm şi creditul cuvenit antrenorului său, Adrian Pavel, cel care are, evident, o mare parte din meritul de a fi adus la lumină aceste calităţi ale lui Marius.

*

Finala turneului ATP 500 Series “Swiss Indoors Basel” s-a încheiat cu rezultatul:

Roger Federer (3 ATP) [1] – Marius Copil (93 ATP) [Q] 7-6(5), 6-4

Partida a durat 1h34′.
În primul set, Marius a câştigat primul cu returul – în jocul 3 – şi a fost ajuns din urmă de Roger în jocul 6, restul game-urilor câştigându-se cu serviciul, cu menţiunea că doar unul a avut nevoie de prelungiri. În tie-break, Federer s-a desprins de la 3-3, la 6-3, jucătorul român a salvat primele două mingi de set, dar nu şi pe a 3-a.
Şi în manşa a doua Marius a făcut primul break, acum în jocul 2, elveţianul reuşind re-break-ul în jocul 7. A mai câştigat încă o dată la primire, iar Marius a avut şansa de a egala la 5, când a ratat o minge de break.

Credit Info: atpworldtour.com

Marius Copil rămâne cu realizările cuvenite calificării în cea mai importantă finală a carierei, în timp ce Roger Federer a câştigat al 9-lea titlu la Basel, al 4-lea al sezonului şi al 99-lea al carierei:

  • 20 de Mare Şlem
  • 6 Turnee Finale ATP
  • 27 ATP Masters 1000
  • 21 ATP Masters 500
  • 25 ATP Masters 250

*

În finala de dublu:

Dominic Inglot (Marea Britanie, 24) / Franko Skugor (Croaţia, 32) – Alexander Zverev (161) / Mischa Zverev (124) (ambii Germania) 6-2, 7-5

Inglot / Skugor au câştigat al 3-lea titlul al sezonului – toate în 2018, singurul 500 Series – după 250 Series Budapesta şi ‘s-Hertogenbosch.

Dominic are acum 11 titluri – trei 500 Series – şi Franko, 3, acesta fiind cel mai preţios.

Galerie videoclipuri (2): Rezumatul partidei şi unul din loburile geniale ale lui Marius


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.