Horia Tecău şi Kevin Krawietz au obţinut a doua victorie la ATP Masters 1000 “BNP Paribas Open” şi s-au calificat astfel în sferturile de finală ale probei de dublu.
Ieri au câştigat în faţa unei echipe de care fuseseră învinşi în sferturile de finală ale ultimului turneu pe care îl jucaseră înaintea acestuia, US Open:

Kevin Krawietz (14 ATP la dublu) / Horia Tecău (15) [5] – Steve Johnson (61) / Sam Querrey (82) (ambii SUA) [WC] 7-6(7), 7-6(4)

Partida a durat 1h44′.
Echipa româno-germană a avut de două ori un break în urmă în primul set. Pe cel din primul joc al partidei l-au recuperat în următorul, iar pe cel din jocul 5, în al 10-lea. La 6-5 au ratat două mingi de set la retur. În tie-break a venit rândul lor să anuleze două mingi de set ale adversarilor de la 4-6, ca apoi să convertească a treia oportunitate.
În setul al doilea, Krawietz / Tecău au fost conduşi cu 5-2, urmare a break-ului adversarilor din jocul 2. La acel scor Horia şi Kevin au salvat o minge de set la serviciu, iar în următorul au recuperat break-ul. În tie-break s-au desprins încă de la început.

Horia şi Kevin acumulează câte 180 de puncte ATP – care îi ajută să-şi păstreze locul 7 în clasamentul sezonului al echipelor de dublu, calificabil pentru “Nitto ATP Finals” (Torino, 14-21 noiembrie) – şi un premiu financiar comun în valoare de 59.740 USD.

Următorii lor adversari vor fi Tim Pütz (Germania, 28) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 16), care i-au eliminat ieri, în optimi, pe campionii de la US Open, Rajeev Ram (4) / Joe Salisbury (3) [2]: 4-6, 6-4, [10-6] în 1h28′.

Krawietz / Tecău au şi cu Pütz / Venus un palmares direct defavorabil, ei fiind învinşi de aceştia în finala ATP 500 Hamburg, disputată pe zgură, în luna iulie. 

Pe celălalt sfert de pe jumătatea inferioară a tabloului – al treilea – nu mai sunt activi capi de serie şi deocamdată în sferturi s-au calificat Aslan Karatsev (173) / Andrey Rublev (74).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.