Marius Copil a câştigat ieri partida din sferturile de finală ale turneului ATP Challenger – dotat cu premii în valoare de 106.000 € – “Open Brest Arena Crédit Agricole”, după partida:

Marius Copil (78 ATP) – Ugo Humbert (Franţa, 474) [WC] 6-4, 6-4 în 1h8′

Calificarea în semifinale îi aduce lui Marius 40 de puncte ATP şi un premiu financiar în valoare de 5.320 USD.

Punctele îi garantează lui Marius prezenţa în continuare în top 100 ATP – deocamdată este sigur de locul 91 în clasamentul live – la începutul săptămânii viitoare. Dacă nu ar fi participat la acest turneu – şi ar fi jucat în Cupa Davis – Marius s-ar fi situat la limita intervalului, în condiţiile în care el mai are de apărat şi alte puncte până la sfârşitul sezonului.

Astfel, argumentaţia lui Marius legată de neparticiparea la întâlnirea de Cupa Davis cu Israelul, care este în curs de desfăşurare, capătă deplină acoperire faptică.

Punctele pe care le are de apărat Marius în acest sfârşit de sezon

Adversarul lui Marius din semifinala care va începe astăzi la ora 15.30 va fi marea speranţă a circuitului ATP, Stefanos Tsitsipas (Grecia, 95, aflat la cel mai bun clasament al carierei, 19 ani), despre care scriam zilele trecute.
El a performat şi aici. Beneficiar al unui Special Exempt – căci datorită semifinalei de la ATP 500 Series Antwerp (după ce a trecut şi de calificări) nu a mai ajuns să dispute calificările la Brest, Tsitsipas i-a eliminat pe Jérémy Chardy (Franţa, 87, fost 25 ATP) [4] în sferturile de finală: 7-6(5), 6-4 şi pe Andrey Kuznetsov (Rusia, 97, fost 39 ATP) [2] în primul tur.

Marius şi Stefanos se vor întâlni pentru prima dată.

 Ordinea de joc – 28.10 – ATP Challenger Brest 2017

Tabloul de Simplu – 28.10 – ATP Challenger Brest

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.