Filip Jianu a obţinut astăzi, în primul tur (R32) al ATP Challenger “Concord Iaşi Open” 2020, o victorie în faţa unui nume sonor al circuitului:

Imagini din timpul partidei de astăzi
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”


Filip Jianu (402 ATP) [WC] – Teymuraz Gabashvili (Rusia, 260) 6-4, 4-6, 6-2

Partida a durat 2h16′.
Filip a fost condus la începutul partidei – 0-2 – dar două break-uri, pe care le-a reuşit imediat, l-au adus în faţă şi el şi-a păstrat avantajul până la sfârşitul setului.
Şi începutul setului 2 a fost agitat, 4 break-uri în primele 4 jocuri, dar Gabashvili a rupt echilibrul în al 10-lea.
Filip a avut un început fulminant în setul decisiv – 5-0 (3 break-uri) – dar probleme musculare l-au împiedicat să închidă: a ratat o minge de meci la acel scor, apoi a pierdut un joc la zero, chinuit de crampe. A chemat fizioterapeutul, apoi şi-a adunat forţele şi a convertit a doua minge de meci, după două avantaje.
Despre Teymuraz Gabashvili (clasament maxim: 43 ATP / februarie 2016) am vorbit în avancronica partidei.

Filip a obţinut astăzi a 6-a victorie în circuitul intermediar, după cea de la ATP Challenger Houston (noiembrie) 2019 – hard, Montevideo (noiembrie 2019) – zgură, cele două de la Sibiu (septembrie) 2019 – zgură – şi cea de la Istanbul (septembrie) 2019 – hard.

El acumulează 8 puncte ATP şi va fi recompensat cu un premiu financiar în valoare de 1.460 € pentru calificarea în optimile de finală, unde îl va întâlni pe brazilianul Joao Menezes (195, clasament maxim: 172 ATP / februarie 2020, 23 de ani) [7].

Aceasta este a doua surpriză plăcută a jucătorilor români, la turneul de acasă, după cea de ieri, a lui Cezar Creţu.

Partener media: TENISite.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.