Dacă la prima a ediţie a turneului ATP Challenger “Concord Iaşi Open”, Carlos Taberner devenea pentru prima oară campion în circuitul intermediar, anul acesta jucătorul ceh Zdenek Kolar a câştigat aici al doilea titlu al carierei, primul tot în 2021, la ATP Challenger Oeiras 1.

În finala disputată astăzi:

Imagini de la festivitatea de premiere şi din timpul finalei
Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru “Concord Iaşi Open”

Zdenek Kolar (Cehia, 222 ATP) [5] – Hugo Gaston (Franţa, 165) [1] 7-5, 4-6, 6-4

Partida a durat 2h29′.
Gaston începuse în forţă, 4-0 şi 5-1, dar Kolar a revenit – nu a avut de înfruntat nicio minge de set – şi a convertit-o pe a 4-a pe care şi-a creat-o în ultimul joc, atunci când a mai câştigat o dată la primire.
În setul al doilea, jucătorul francez a făcut un break în primul joc, pe care şi l-a apărat până la sfârşit, după ce a salvat două mingi de re-break în game-ul al doilea
În decisiv, Kolar a condus cu 3-0 – un break înainte – şi-a pierdut avantajul în jocul 7, dar a mai câştigat încă o dată la retur, în ultimul game, atunci când a convertit a 4-a minge de titlu, după ce anulase două şanse ale lui Gaston de a egala.

Zdenek Kolar, născut pe 9 octombrie 1996 la Bystřice nad Pernštejnem, îşi va îmbunătăţi, datorită celor 100 de puncte ATP dobândite aici, cel mai bun clasament al carierei – 208 / august 2018 – urmând să progreseze mâine până pe locul 179 (estimare, neoficial). Premiul său financiar este în valoare de 12.250 €, iar al finalistului, de 7.200 €.
Mai multe despre realizările de până acum ale lui Zdenek.

Finala probei de dublu s-a disputat ieri [articol actualizat cu imagini de la festivitatea de premiere]

Puteţi urmări înregistrările partidelor la acest link

 

 

 

Partener media: @TENISite.info

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Iaşi 2021

Tabloul de Dublu – ATP Challenger Iaşi 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.