Benjamin Bonzi a câştigat săptămâna trecută titlul la ATP Challenger “Blot Rennes” – turneu care s-a disputat pe hard indoor şi a fost dotat cu premii în valoare de 66.640 €.

Acesta este al 6-lea titlu din circuitul intermediar pe care îl câştigă jucătorul francez – 25 de ani împliniţi pe 9 iunie – în 2021, de altfel şi primele ale carierei.
El se alătură altor trei jucători care au devenit de 6 ori campioni într-un sezon: Facundo Bagnis – 2016, Juan Ignacio Chela – 2001 şi Younes El Aynaoui – 1998.

Primele 5 titluri cucerite de Bonzi anul acesta fuseră la Potchefstroom (Africa de Sud) – în luna februarie -, Ostrava – mai -, Segovia – iunie -, Saint-Tropez – iulie – şi Cassis – septembrie, cel de la Rennes fiind al treilea la rând în circuitul Challenger şi al doilea în săptămâni consecutive (între timp a pierdut în runda a doua a calificărilor US Open).

Aici a evoluat pe un tablou cu nume sonore: Richard Gasquet [1], Gilles Simon [4], Andy Murray [5], Lucas Pouille [6] [rezultatele în tabloul PDF de la sfârşitul ştirii].

Bonzi – clasat pe locul 76 ATP, săptămâna trecută – a fost cotat cap de serie 3 şi a întâlnit un singur alt jucător cotat, până în finală: 6-7(9), 7-6(4), 6-1 cu compatriotul lui, Arthur Rinderknech (77) [2] în semifinale.

Pentru ca în finala de ieri să-l învingă pe jucătorul german Mats Moraing (193) – 7-6(3), 7-6(3), după ce în manşa întâi a salvat două mingi de set la 3-5 şi serviciul [videoclip cu rezumatul finalei, la sfârşitul ştirii] – cel care îl eliminase pe Richard Gasquet (85) [1] în semifinale.

El şi-a îmbunătăţit astăzi pentru a treia săptămână la rând cel mai bun loc al carierei în clasamentul ATP – 61 ATP – după ce începuse sezonul pe locul 164.
Iar în clasamentul sezonului “FedEx Race to Turin” ocupă locul 45.

Cu toate acestea, Benjamin mai are mult de lucru în circuitul principal, unde anul acesta nu a obţinut decât două victorii pe tablourile principale: la Marco Trungelliti (205) în primul tur al Wimbledon şi la Lucas Pouille (79) în primul tur al ATP 250 Montpellier, iar de-a lungul carierei nu a legat până acum două victorii.

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Rennes 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.