Filip şi Alex, la sfârşitul partidei
Credit Foto: “Sibiu Open”

Filip Jianu (18 ani, împliniţi ieri) a fost învins după o partidă dramatică în optimile de finală ale turneului ATP Challenger “Sibiu Open”, dotat cu premii în valoare de 46.600 €.
Mult mai experimentatul său adversar – este la 19-lea eveniment ATP Challenger jucat în acest sezon – s-a impus:

Alex Molcan (Slovacia, 396 ATP) – Filip Jianu (494) 2-6, 6-4, 7-6(4)

Partida a durat 2h6′.
Filip şi-a pierdut serviciul în primul joc al partidei, dar l-a recuperat imediat şi a mai câştigat de două ori la retur în acest set.
În manşa a doua, Molcan a luat un avans de două break-uri pentru 5-2, iar jucătorul nostru nu a reuşit să recupereze decât unul.
În setul decisiv, după un schimb de break-uri în jocurile 2 şi 3, Filip a mai reuşit unul în al 8-lea ghem şi s-a distanţat la 5-3. Nu a reuşit să fructifice aceste oportunităţi şi după alt schimb de break-uri în jocurile 11 şi 12 s-a ajuns la tie-break, unde slovacul s-a desprins de la 2-2 şi juniorul nostru nu a mai reuşit să-l ajungă din urmă.

Filip rămâne cu acumulările cuvenite pentru calificarea în optimile de finală – după două victorii – şi cu satisfacţia că şi-a stabilizat nivelul de joc la cerinţele circuitului intermediar. Vital este acum să aibe oportunitatea de a participa la cât mai multe evenimente ATP Challenger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.