Nicholas Ionel, pentru a treia oară în sferturile unui turneu din circuitul intermediar, după ce Filip Jianu a abandonat 

Confruntarea – începută cu întârziere, din cauza ploii – dintre cei mai bine clasaţi doi jucători români din ierarhia ATP nu a fost dusă la bun sfârşit.

În optimile de finală ale ATP Challenger “Sibiu Open”:

Nicholas Ionel (283 ATP) – Filip Jianu (314) 3-6, 6-4, 2-0 în 2h2′, după ce Nicholas a reuşit unicul break al setului al doilea –  la zero –  în ultimul game, iar Filip a ratat o minge de break în primul al decisivului, pentru ca ulterior să abandoneze, ceea ce înseamnă că problemele lui de sănătate persistă, iar cele 3 seturi jucate în primul tur, desigur nu l-au ajutat.

Nicholas Ionel (va împlini 20 de ani pe 12 octombrie) s-a calificat în al 3-lea sfert de finală în circuitul intermediar, după Bucureşti 2021 şi Shymkent 2022.

El acumulează deocamdată 16 puncte ATP – cu şanse de a-şi depăşi cel mai bun loc al carierei (279 ATP / 15 august 2022) –  un premiu financiar în valoare de 1.260 € şi va juca pentru calificarea în prima semifinală a carierei la un turneu ATP Challenger cu Filip Misolic (145, clasament maxim: 136 ATP / august 2022, 21 de ani) [2].Partida se va disputa vineri, al doilea meci al sesiunii, va începe la ora estimată 12.00 şi poate fi urmărită live.

Jucătorul austriac se califica în luna iulie în prima finală a unui turneu din circuitul principal, acasă, ATP 250 Kitzbühel, invitat fiind pe tabloul principal.
În luna mai câştiga primul titlu în circuitul intermediar la Zagreb.
Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum.

Credit Foto copertă: Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude

Tabloul de Simplu – ATP Challenger Sibiu 2022

Tabloul de Dublu – ATP Challenger Sibiu 2022

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.