Victor Vlad Cornea şi-a adăugat astăzi palmaresului al 7-lea titlu la dublu în circuitul intermediar, şi aceasta în aproape un an şi jumătate: pe primul îl cucerea la ATP Challenger Praga, în august 2021, pe al 6-lea la ATP Challenger Oeiras (ianuarie) 2023.

 

Victor (în stânga)
Credit Foto: Daniele Combi Photographer via @
rfetenis

Pentru ca săptămâna aceasta să devină campion alături de un nou partener (doar împreună cu Stefan Fallert a obţinut două victorii de turneu în circuitul intermediar) la ATP Challenger 100 “Tenerife 1”, pentru a 5-a oară pe hard (de două ori pe zgură).

Victor Cornea (108 ATP la dublu) / Sergio Martos Gornes (Portugalia, 119) nu au fost cotaţi printre capii de serie şi au întâlnit o singură echipă cotată printre favorite în drumul spre titlu, în sferturi: 7-6(5), 1-6, [10-7] cu Jonny O’Mara (Marea Britanie, 99) / Szymon Walkow (Polonia, 115) [2] (jucătorul britanic are 3 titluri după 7 finale în circuitul principal).

Iar în finala disputată sâmbătă echipa româno – portugheză a câştigat: 6-3, 6-4 cu Patrik Niklas-Salminen (Finlanda, 134) / Bart Stevens (Ţările de Jos, 126) [videoclip cu mingea de meci şi imagini de la festivitatea de premiere, mai jos, la fel tabloul în format PDF cu premiile financiare].

Cele 100 de puncte acumulate de Victor îi asigură un progres până pe locul 104 ATP [clasamentul oficial]. El a fost selecţionat şi în echipa de Cupa Davis pentru meciul cu Thailanda, care se va disputa pe 3-4 februarie la Nonthaburi, din Barajul pentru promovarea / retrogradarea în Grupa Mondială 1.

Ceilalţi 4 membri ai echipei noastre sunt: Nicholas Ionel (228 ATP la simplu), Filip Jianu (264), Marius Copil (389) şi Cezar Creţu (403); căpitan nejucător: Gabriel Trifu, antrenor Andrei Mlendea [Credit pentru informaţia cu lotul României: frt.ro].

Tabloul de Dublu – ATP Challenger Tenerife 1

Galerie videoclipuri (2). Mingea de titlu şi imagini de la festivitatea de premiere [Credit @meftennisvents]:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.