Nicholas Ionel s-a calificat în sferturi la simplu şi, alături de Filip Jianu, în semifinale la dublu. Pentru amândoi este prima a carierei din circuitul intermediar în proba perechilor

Articol actualizat [la sfârşit] cu rezultatele ultimelor partide disputate de jucătorii noşti la acest turneu 

Nicholas Ionel şi Filip Jianu continuă periplul lor prin Japonia.
Luni au abordat al 4-lea turneu în săptămâni consecutive, “Yokkaichi Challenger”, care se dispută, la fel ca primele trei, pe hard şi este dotat cu premii financiare în valoare de 53.120 USD.

Nicholas după victoria din primul tur
Credit Foto: Yasuko Toshimori

La fel ca acum două săptămâni, Nicholas, clasat acum pe 235 ATP, s-a calificat şi aici – unde a fost cotat cap de serie 6 – în sferturile de finală, după victorii la Nino Serdarusic (Croaţia, 231, fost 167 ATP / anul acesta): 6-4, 7-6(1), în primul tur şi 6-4, 6-4 cu Shintaro Imai (485, fost 290 ATP / 2020) [WC], astăzi, în optimile de finală.
Fie şi doar acest rezultat – recompensat cu 16 puncte ATP şi un premiu financiar în valoare de 1.460 USD – îi permite să aibă şanse mari pentru un nou maxim al clasamentului. Pentru moment se clasează pe locul 225 în clasamentul live oficial şi, deşi are în urma lui încă destui jucători activi la turneele de săptămâna aceasta, este puţin probabil ca toţi să-l depăşească.

Oricum, jucătorul nostru îşi poate asigura acest obiectiv – dar şi cel al calificării în a doua semifinală a carierei, din circuitul intermediar – în următorul meci, în care îl va avea ca adversar pe James Duckworth (172) [2].
Australianul a trecut tot astăzi în optimi (R16) de Filip Jianu (301): 6-7(4), 6-2, 6-2.

Nicholas nu l-a mai întâlnit până acum pe jucătorul australian în vârstă de 30 de ani, cu un clasament maxim 46 ATP /  ianuarie anul acesta, cu o finală în circuitul principal – ATP 250 Astana 2021 – şi cu 12 titluri ATP Challenger în palmares, dar care este la capătul unui an cu rezultate modeste.

Cei doi români joacă împreună şi la dublu, unde după două victorii, echipa Nicholas Ionel (553 ATP la dublu) / Filip Jianu (847) s-a calificat în semifinale.
Tabloul, încă neactualizat, mai jos, astăzi au câştigat: 7-6(4), 6-3.
Pentru ambii, aceasta este prima semifinală a carierei la dublu şi le va asigura noi maxime ale clasamentelor în această probă.

Victor şi Andrew, după victoria din primul tur

Victor Cornea, care săptămâna aceasta se clasează pe cel mai bun loc al carierei în proba de dublu – 114 ATP – acum două săptămâni devenea campion la ATP Challenger Yokohama (/ Ruben Santos) -, a făcut echipă aici cu britanicul Andrew Harris (141), au fost cotaţi capi de serie 2, dar astăzi au pierdut în sferturile de finală.

*

Nicholas a câştigat primul set în faţa experimentatului său adversar, iar în decisiv a păstrat echilibrul doar până la 2-2:

James Duckworth (172) [2] – Nicholas Ionel (235) [6] 4-6, 6-3, 6-3,

dar jucătorul nostru este sigur că luni îşi va îmbunătăţi din nou cea mai bună clasare a carierei [clasamentul live oficial].

În semifinalele probei de dublu:

Masamichi Imamura (460 ATP la dublu) / Rio Noguchi (538) – Nicholas Ionel (553) / Filip Jianu (847) 7-6(3), 6-3

Link către pagina cu live stream-uri şi înregistrări de la turneu
inclusiv cu partidele de mai sus

Tabloul de Simplu ATP Challenger Yokkaichi 

Tabloul de Dublu ATP Challenger Yokkaichi 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.