Imagini din timpul întâlnirii
Credit foto: atpcup.com
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ultima întâlnire disputată în sferturile de finală ale “ATP Cup 2020” a fost una dramatică, pentru că în a doua partidă de simplu s-a înregistrat un rezultat neaşteptat.

Întâlnirea începuse în parametrii normali:

Roberto Bautista Agut (10 ATP) – Kimmer Coppejans (158) 6-1, 6-4 în 1h30′ la prima întâlnire dintre cei doi.

A urmat însă a doua victorie a lui David Goffin în faţa lui Rafael Nadal – prima, în grupele Turneului Final ATP 2017, când spaniolul era de asemenea lider ATP (acestea sunt şi singurele victorii ale belgianului în faţa unui număr 1) – care a redus astăzi diferenţa din palmaresul direct la  2-4, după victoria:

David Goffin (11) – Rafael Nadal (1) 6-4, 7-6(3)

Partida a durat 2h23′.
Goffin a condus cu 1-0 la break-uri în ambele seturi. În primul a fost egalat de Rafa, dar David a câştigat încă o dată cu returul în jocul 9, iar în al doilea a fost nevoit să joace un tie-break, pe care l-a dominat clar.
O partidă încrâncenată, în care belgianul şi-a păstrat cumpătul, a găsit soluţiile cele mai bune sub presiune şi a profitat de toate momentele de scădere în joc ale lui Nadal, care au fost mai multe ca de obicei.

Şi partida de dublu începuse nefavorabil pentru spanioli, dar Rafa a renăscut în finalul setului doi şi secondat pe măsură de Carreño Busta, au preluat iniţiativa şi au calificat echipa Spaniei în semifinale.

Pablo Carreño Busta (111 ATP la dublu) / Rafael Nadal (-) – Sander Gille (46) / Joran Vliegen (38) 6-7(7), 7-5, [10-7]

Partida a durat 2h.
În tie-break-ul primei manşe – în care toate jocurile fuseseră câştigate cu serviciul, fără să apară vreo oportunitate de break – belgienii au ratat o minge de set la 6-5, spaniolii, una la 7-6, pentru ca Gille / Vliegen să fructifice următoarea oportunitate.
Belgia a ratat însă un moment favorabil extrem de important în manşa a doua, când a irosit primele două mingi de break din partidă la 4-4. De acolo, Spania a preluat iniţiativa, a făcut break-ul hotărâtor în jocul 11, pentru ca în tie-break să sprinteze de la 4-4.

Scor final:

SPANIA – BELGIA 2-1

Spania va întâlni Australia în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, care se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 9.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.