ATP Cup 2020: Spania se califică în semifinale, deşi Nadal a fost învins de Goffin

0
9

Imagini din timpul întâlnirii
Credit foto: atpcup.com
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Ultima întâlnire disputată în sferturile de finală ale “ATP Cup 2020” a fost una dramatică, pentru că în a doua partidă de simplu s-a înregistrat un rezultat neaşteptat.

Întâlnirea începuse în parametrii normali:

Roberto Bautista Agut (10 ATP) – Kimmer Coppejans (158) 6-1, 6-4 în 1h30′ la prima întâlnire dintre cei doi.

A urmat însă a doua victorie a lui David Goffin în faţa lui Rafael Nadal – prima, în grupele Turneului Final ATP 2017, când spaniolul era de asemenea lider ATP (acestea sunt şi singurele victorii ale belgianului în faţa unui număr 1) – care a redus astăzi diferenţa din palmaresul direct la  2-4, după victoria:

David Goffin (11) – Rafael Nadal (1) 6-4, 7-6(3)

Partida a durat 2h23′.
Goffin a condus cu 1-0 la break-uri în ambele seturi. În primul a fost egalat de Rafa, dar David a câştigat încă o dată cu returul în jocul 9, iar în al doilea a fost nevoit să joace un tie-break, pe care l-a dominat clar.
O partidă încrâncenată, în care belgianul şi-a păstrat cumpătul, a găsit soluţiile cele mai bune sub presiune şi a profitat de toate momentele de scădere în joc ale lui Nadal, care au fost mai multe ca de obicei.

Şi partida de dublu începuse nefavorabil pentru spanioli, dar Rafa a renăscut în finalul setului doi şi secondat pe măsură de Carreno Busta, au preluat iniţiativa şi au calificat echipa Spaniei în semifinale.

Pablo Carreno Busta (111 ATP la dublu) / Rafael Nadal (-) – Sander Gille (46) / Joran Vliegen (38) 6-7(7), 7-5, [10-7]

Partida a durat 2h.
În tie-break-ul primei manşe – în care toate jocurile fuseseră câştigate cu serviciul, fără să apară vreo oportunitate de break – belgienii au ratat o minge de set la 6-5, spaniolii, una la 7-6, pentru ca Gille / Vliegen să fructifice următoarea oportunitate.
Belgia a ratat însă un moment favorabil extrem de important în manşa a doua, când a irosit primele două mingi de break din partidă la 4-4. De acolo, Spania a preluat iniţiativa, a făcut break-ul hotărâtor în jocul 11, pentru ca în tie-break să sprinteze de la 4-4.

Scor final:

SPANIA – BELGIA 2-1

Spania va întâlni Australia în semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului, care se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 9.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.