Surpriză importantă astăzi, în optimile de finală ale ATP 500 Series “Dubai Duty Free Tennis Championships”:

Hubert Hurkacz (Polonia, 77 ATP, clasament maxim: 73 ATP / 28 ianuarie 2019, 22 de ani) – Kei Nishikori (Japonia, 6) [1]  7-5, 5-7, 6-2

Partida a durat 2h3′.
Hurkacz a primit pentru a rămâne în primul set la 4-5, pe al doilea l-a pierdut revenind totuşi de la 2-5, când a salvat 4 mingi de set pe serviciul japonezului şi în decisiv a câştigat clar, datorită a două break-uri.

Aceasta este prima victorie a lui Hurkacz la un jucător din top 10 ATP, prima calificare în sferturile de finală la un turneu ATP 500 Series şi prima dată în acest sezon când leagă două victorii pe un tablou principal ATP.

Cel 90 de puncte (83 nete) îi vor aduce un nou maxim al clasamentului, adversarul din sferturi urmând a fi decis în partida: Egor Gerasimov (Belarus, 155) [Q] – Stefanos Tsitsipas (Grecia, 11) [5].

Pe Hurkacz îl ştim din septembrie anul trecut, când în întâlnirea România – Polonia, îi învingea atât pe Adrian Ungur, cât şi pe Marius Copil.

La sfârşitul sezonului trecut, polonezul participa la Turneul Final Next Gen.

Lituanianul Ricardas Berankis (Lituania, 113) [Q] a confirmat eliminarea de ieri a lui Daniil Medvedev [8] printr-o nouă victorie: 6-4, 6-1 în cu Denis Kudla (SUA, 68).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.