Dacă la începutul turneului ATP 500 Series “Erste Bank Open” toată lumea era uimită de valoarea tabloului – inclusiv jucători care nu se simţeau în plenitudinea forţelor sau cei care aveau un obiectiv limitat la acest turneu – iată că tabloul semifinalelor nu beneficiază de prezenţa selectă aşteptată, deşi cei care vor fi prezenţi au o valoare deloc de neglijat şi locuri în ierarhie (actuale sau foste) pe măsură.

Cu atât sunt mai mari meritele celor care au răzbătut în această fază:

Credit Foto: @atptour

 • Andrey Rublev (23 de ani, clasat pe cel mai bun loc al carierei – 8 ATP) – excepţia de la cele scrise mai sus – cel mai activ şi mai în formă jucător al momentului – care a câştigat 13 meciuri consecutive la turneele 500 Series, cele 3 de aici fiind precedate de câte 5 pentru victoriile de turneu la Hamburg (21-27 septembrie) şi St. Petersburg (12-18 octombrie)
 • Kevin Anderson (34 de ani, clasament maxim: 5 ATP / iulie 2018) admis pe tablou datorită clasamentului protejat [PR – protected ranking – 14 ATP] şi care graţie rezultatului de aici va reveni în top 100 ATP – cel puţin locul 86 – prima dată după 30 decembrie 2019
 • Lorenzo Sonego (42 ATP, clasat pe cel mai bun loc al carierei) – admis pe tablou în calitate de lucky loser – în calificări trecuse de Lucas Miedler (Austria, 299) [WC] şi fusese învins de Aljaz Bedene (53): 6-2, 4-6, 7-5 pentru jucătorul sloven – care datorită acestui rezultat şi-a asigurat un nou maxim al carierei – cel puţin locul 36 ATP.
  Nu numai că el a devenit primul lucky loser care l-a învins vreodată pe Novak Djokovic – Nole câştigase primele 12 întâlniri cu jucători învinşi în runda finală a calificărilor – dar este primul “învins norocos” care elimină un lider ATP, de la Jordan Thompson (Australia), care trecea de Andy Murray în primul tur al 500 Series Queen’s 2017.
  De asemenea, a devenit primul italian care elimină un lider ATP, de la Fabio Fognini, victorios în turul 2 al ATP Masters 1000 Roma 2017, în faţa aceluiaşi Andy Murray.

Să mai adăugăm că la conferinţa de presă, în afara pasajului nefericit, pe care l-am citat ieri, Nole a avut şi cuvinte de laudă pentru adversarul său:

Pur şi simplu m-a măturat de pe teren. A fost mai bun în toate segmentele jocului. Am făcut un meci foarte rău şi el unul excepţional. A meritat cu prisosinţă rezultatul.

 • Daniel Evans (30 de ani, clasament maxim: 28 ATP / martie 2020), care ar fi trebuit să joace în calificări, nu a mai ajuns fiind angrenat în semifinalele 250 Series Antwerpen şi a fost admis pe tablou graţie unei excepţii [SE – special exempt].
  Aşadar şi Evans este în formă, cum a fost de altfel tot sezonul – deocamdată la acest nivel – pentru că aceasta a fost a 8-a victorie în faţa unui jucător din top 20 de anul acesta [doar Djokovic are mai multe – 15].
  El s-a calificat în a 3-a semifinală din 2020 – a doua la această categorie – 250 Series Antwerpen de săptămâna trecută fiind precedată de cea de la 500 Series Dubai (24-29 februarie).

În ultimul sfert de finală jucat vineri [ştirile legate de primele două şi al treilea]:

Credit Foto: @erstebankaopen
Videoclip cu rezumatul zilei, la sfârşitul ştirii

Daniel Evans (33 ATP) [SE] – Grigor Dimitrov (20) 7-6(3), 4-6, 6-3 în 2h42′

[Rezultatele complete, punctele şi premiile financiare în tablourile PDF de mai jos;
Suport statistic: @atpmediainfo; @JeusetMaths]

Astăzi (sâmbătă) se dispută semifinalele după următoarea ordine de joc:

 • de la ora 15.00, cea de pe jumătatea inferioară a tabloului:

Kevin Anderson (111 ATP) [PR]Andrey Rublev (8) [5]

Palmares direct: 1-1

Credit info: @atptour.com

 • în continuare (nu mai devreme de ora 16.00, conform ordinii de joc oficiale), cea de pe jumătatea superioară:

Lorenzo Sonego (42) [LL]Daniel Evans (33 ATP) [SE]

Palmares direct: 0-0

Ordinea de joc – 31.10 – ATP Viena 2020

18 - 24 ian 2021
Săptămâna aceasta nu se desfășoară nici un turneu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.