ACTUALIZARE:

Tocmai au fost anunţate două retrageri de pe tabloul de simplu, cele ale vicecampionilor de săptămâna trecută: Diego Schwartzman (9 ATP) [6] – la Köln – şi Alex De Minaur (25) – la Anvers. Locurile lor pe tablou au fost luate de lucky loserii Lorenzo Sonego (Italia, 42) şi Jason Jung (Taipei, 127).

ŞTIREA INIŢIALĂ

Astăzi se joacă primele partide din turul 1 (R32) al turneului ATP 500 Series “Erste Bank Open”, care se dispută la Viena.

Pe lângă participarea selectă, faptul că tabloul este de 32 de jucători, deci toţi capii de serie intră din primul tur, face ca turneul să fie extrem de interesant încă din prima zi.

De altfel, aceasta este şi părerea liderului ATP revenit aici după 13 ani. El câştiga titlul la ediţia 2007 – era clasat pe locul 3 ATP – după o finală cu Stan Wawrinka (41) şi se revanşa astfel pentru înfrângerea suferită cu un an înainte – la prima lui participare – în optimi, în faţa jucătorului elveţian, clasat pe locul 44, iar Nole pe 16.

Anul acesta, Stan este poziţionat pe jumătatea inferioară a tabloului.

Nole a spus printre altele, la conferinţa de presă acordată ieri:

Atunci când ai 6 jucători din top 10 la un turneu 500 Series, acesta este dacă nu cel mai puternic, oricum unul dintre cele mai tari din istorie la această categorie. Aşa că nivelul meciurilor va fi încă din primul tur foarte, foarte înalt.

Am aminiri frumoase de aici. Ultima dată câştigam turneul şi m-am bucurat de o susţinere grozavă.

Apoi i-a elogiat pe jucătorii austrieci, punând dragostea pentru tenis a vienezilor pe seama fostului lider ATP, Thomas Muster [1996, n.n.], care şi acum au acelaşi interes pentru acest sport, datorită lui Dominic Thiem, dar nu numai.

A continuat să-l laude pe principalul său contracandidat de aici:

Ne-am antrenat azi dimineaţă împreună atât de intens, de parcă era finala turneului. Îl respect foarte mult şi consider că aportul pe care l-a adus în tenis este enorm, mai ales acum, când a câştigat primul său titlu de Grand Slam, pe care l-a meritat mai mult decât oricine.
Sper că vom avea ocazia să ne întâlnim aici. Desigur că asta îşi doreşte şi el şi fanii. Dar tabloul este foarte puternic, aşa că îl vom aborda tur cu tur.

În primul tur Nole îl va întâlni pe compatriotul lui, Filip Krajinovic, cu care are un palmares direct 1-1:

Ne-am antrenat câteva zile împreună, la Belgrad înainte de a veni aici şi chiar glumeam că poate ne vom întâlni la turneu. Filip este un prieten bun, care joacă excelent pe hard. De fapt, avem un joc asemănător, pentru că am crescut împreună.
Sper că voi intra bine în turneu. Primul meci este mereu cel mai dificil, căci este important să ai un start cât mai bun posibil.

În trei dintre cele 5 partide programate astăzi (sesiunea începe la ora 15.00), vor evolua capi de serie:

  • în meciul al doilea:

Gaël Monfis (11) [7]Pablo Carreno Busta (15)

Palmares direct: 3-1

  • în al 3-lea:

Andrey Rublev (8) [5]Norbert Gombos (104) [Q]

Palmares direct: 1-1

  • în al 4-lea:

Denis Shapovalov (12) [8]Jurij Rodionov (153) [WC]

Palmares direct: 0-0

Jucătorii care au primit wild card

În afara jucătorului slovac Norbert Gombos, ceilalţi 3 jucători care au promovat din calificări – 16 jucători, două runde – sunt: Aljaz Bedene (Slovenia, 53), Vasek Pospisil (Canada, 81), Atilla Balasz (Ungaria, 88).

Ordinea de joc – 26.10 – ATP Viena 2020

Tablourile Turneelor în Desfășurare
@ Paris
30 mai - 13 iun 2021
"Roland Garros"
Grand Slam - zgură, aer liber
34.367.215 €
Cronicile turneului

@ Nottingham
06 - 13 iun 2021
"Viking Open Nottingham"
WTA 250 - gazon, aer liber
235.238 USD/235.238 USD

@ Stuttgart
08 - 13 iun 2021
"MercedesCup"
ATP 250 - gazon, aer liber
543.210 € / 618.735 €

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.