Tânărul nostru jucător Nicholas Ionel – care pe 12 octombrie şi-a sărbătorit majoratul – va debuta duminică în circuitul ATP.

Credit foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude

Evenimentul, atât de important pentru cariera lui, va avea loc la turneul ATP 250 “European Open”, care se va disputa săptămâna viitoare la Antwerpen (Anvers), pe hard, indoor şi este dotat cu premii financiare în valoare de 394.800 € şi o contribuţie financiară totală de 472.590 €.

Nicholas Ionel (523 ATP, clasament maxim: 516 ATP / martie 2020) a primit din partea organizatorilor un wild card în calificări, recunoaştere a ascensiunii sale de la sfârşitul sezonului trecut, când câştiga 19 meciuri la rând pentru 4 titluri în circuitul ITF.
Între timp, a mai fost prezent pe tablourile principale la 4 turnee ATP Challenger, două în Australia – în ianuarie şi februarie, înainte şi după ce câştiga titlul în proba de dublu juniori, la Australian Open – şi două, după reluarea tenisului, în România, la Iaşi şi Sibiu.

Elev al Academiei Mouratoglou, Nicholas a participat la sfârşitul anului trecut la un stagiu de pregătire în Florida, sub îndrumarea proprietarului Academiei, antrenorul Serenei Williams, la care au participat în afara emblematicei jucătoare, Cori Gauff, Holger Rune şi alţii.

Mâine, Nicholas va juca prima partidă în circuitul ATP, urmând să-l întâlnească în prima rundă a calificărilor turneului de la Anvers – în meciul al doilea de pe terenul 1, de la ora estimată 14.30 – pe Yuichi Sugita (Japonia, 99, clasament maxim: 36 ATP / octombrie 2017, 32 de ani) [8].
Sugita are în palmares un titlu ATP, după singura finală disputată – 250 Series Antalya 2017 – şi 11 ATP Challenger.

Învingătorul va juca pentru un loc pe tabloul principal cu cel din partida Salvatore Caruso (Italia, 77) [1] – Michael Geerts (Belgia, 391) [Alt]  

Tabloul Calificărilor – ATP Antwerpen 2020

1 COMMENT

  1. Mult succes draga Nicholas Ionel! Ce frumos ar fi sa se deschida si drumul jucatorilor romani in circuitul ATP. Te vom urmari cu incredere!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.