Dominic şi Roger, în timpul partidei
Credit Foto: sina.cn & “Mutua Madrid Open”
Mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Dacă ieri Roger Federer salva două mingi de meci înainte de a-l elimina pe Gaël Monfils (Franţa, 48 ATP) la ATP Masters 1000 “Mutua Madrid Open”, astăzi situaţia s-a inversat pentru el.

După ce a câştigat primul set al partidei din sferturile de finală cu Dominic Thiem, în tie-break-ul setului 2 Roger s-a văzut cu condus cu 4-6. A salvat cele două mingi de set, apoi încă una la 6-7, pentru ca la 8-7 să rateze prima minge de meci. Apoi a mai salvat una de set la 8-9 şi a ratat-o pe a doua de meci la 10-9. În continuare, nu a mai reuşit decât s-o salveze pe cea de la 10-11.
În setul decisiv, Dominic a reuşit primul break în jocul 3, Roger l-a prins din urmă în al 8-lea, dar austriacul a avut ultimul cuvânt, câştigând ultimele două ghemuri.

Dominic Thiem (Austria, 5) [5] – Roger Federer (Elveţia, 3 ATP) [4] 3-6, 7-6(11), 6-4 în 2h10′

Acum palmaresul între cei doi este 4-2 pentru Thiem, care îl mai învinsese pe Roger o dată în acest sezon: 3-6, 6-3, 7-5 în finala Masters 1000 Indian Wells.

Adversarul lui Dominic Thiem în semifinale va fi Novak Djokovic (1 ATP) [1], care a trecut de sferturi fără să joace, după retragerea din turneu a lui Marin Cilic. 

Palmaresul direct între cei doi este 5-2 în favoarea sârbului, dar ultimele două partide au fost câştigate de austriac:

Credit Info: itftennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.