Mai intâi, o informaţie despre un jucător care s-a retras din turneu înainte de a juca primul meci la ATP Masters 1000 Miami Open 2022, Matteo Berrettini (6).
Într-o postare pe reţelele de socializare, a anunţat că a trebuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale minore la mâna dreaptă – accidentarea respectivă fusese şi motivul retragerii – care s-a încheiat cu succes, astfel că echipa lui, împreună cu medicii, îi planifică deja revenirea în circuit.

Cât despre turneul propriu-zis, marţi s-au disputat optimile de finală pe ambele jumătăţi ale tabloului, cu două rezultate neaşteptate – singurele întâlniri care au avut nevoie de set decisiv –  şi un scandal, generat de acelaşi jucător australian, care a recidivat pentru a n-a oară.

Sferturile de finală pe cele două jumătăţi ale tabloului
Pe copertă: Francisco Cerundolo

Credit Foto: @miamiopen
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Înainte de a analiza tabloul, să precizăm că media de vârstă a celor 8 jucători calificaţi în sferturile de finală este de 23 de ani şi aproximativ două luni, cea mai mică de la Roma 2006 (22 de ani şi 7 luni) încoace [Sursă: @JeuSetMaths]

 

Daniil Medvedev (2) [1] a obţinut a 3-a victorie aici [rezultatele în tabloul PDF de la sfârşitul articolului] – toate în două seturi – iar între el şi locul 1 ATP va sta în sferturile de finală, deţinătorul titlului Hubert Hurkacz (10) [8] – care a câştigat a 9-a partidă consecutivă la Miami – şi cu care are un palmares direct 2-1 [2-0 pe hard, 1-0 pe hard outdoor]:

Credit Info: itftennis.com

Daniil va juca pentru a doua oară în sferturi la Miami prima dată, anul trecut şi pentru a 11-a oară la un turneu Masters 1000, iar Hubert, pentru a doua oară la Miami şi pentru a 6-a oară la un turneu Masters 1000.

Pe al doilea sfert al tabloului, Carlos Alcaraz (16) [14] l-a învins pentru a doua oară din tot atâtea întâlniri pe Stefanos Tsitsipas (5) [3], prima dată în turul 3 (R32) al US Open 2021, pentru a doua victorie în faţa unui jucător din top 5 ATP, a 5-a în faţa unuia din top 10: 

Adversarul din sferturi al jucătorului spaniol în vârstă de 18 ani – care a obţinut cele 3 victorii de aici în două seturi – va fi Miomir Kecmanovic (48), care a întrerupt seria de 8 victorii ale campionului de la ATP Masters 1000 Indian Wells, Taylor Fritz (13) [11], acesta fiind unul dintre cele două rezultate neaşteptate despre care vorbeam mai sus.

Carlos va juca pentru a doua oară în sferturi la un turneu Masters 1000, prima dată acum două săptămâni la Indian Wells, iar Miomir leagă şi el două sferturi la Sunshine Double, după cele de la Indian Wells 2022, unde mai jucase în această fază şi în 2019, acestea fiind şi cele 3 prezenţe ale sale între ultimii 8, la turnee Masters 1000.

Sferturile de pe jumătatea superioară se vor juca joi.

Astăzi (miercuri) se dispută sferturile de pe jumătatea inferioară:

  • cel mai devreme de la ora 22.00:

Jannik Sinner (11) [9]Francisco Cerúndolo (103)

Palmares direct: 0-0

Jannik şi-a văzut de treabă în partida cu Nick Kyrgios (102 ATP) [WC] şi a câştigat în două seturi, iar adversarul lui, prea mult lăudat după o perioadă în care şi-a văzut pe teren, s-a dat iarăşi în stambă.

Pe scurt, pentru a nu da prea multă importanţă unor evenimente care nu au legătură cu fenomenul, mai întâi a contestat viteza terenului Grandstand, unde nu mai jucase până acum, apoi a primit la 4-4, în primul set un avertisment pentru că l-a jignit pe arbitrul turneului şi pe organizatori (care i-au acordat un wild card), din cauză că staţia lui Carlos Bernardes se auzise la un volum prea mare, în tie-break a primit un punct de penalizare la 3-5, pentru că se plânsese de arbitru, cuiva din tribune, iar după ce s-a încheiat primul set, a fost penalizat cu un game, după o nouă criză de nervi. Cum urma la serviciu, a început setul al doilea cu un break în urmă, pe care nu a reuşit să-l mai recupereze [toată drama, în videoclipul de mai jos].

Jannik Sinner (20 de ani) va juca pentru a doua oară – din tot atâtea participări în sferturile turneului de la Miami, după ce anul trecut era finalist. Acestea sunt şi singurele lui prezenţe în această fază la turneele Masters 1000.

Adversarul lui Sinner în sferturile de finală va fi – nu s-au mai întâlnit până acum – revelaţia turneului, Francisco Cerúndolo (103), care la prima prezenţă pe un tablou principal ATP Masters 1000 s-a calificat în sferturile de finală, după ce luna trecută reuşea acest rezultat – urmat de semifinale – la categoria ATP 500, la Rio de Janeiro.
În optimi, Francisco “şi-a răzbunat” fratele mai mic, Juan Manuel (20 de ani), eliminat de Frances Tiafoe (31) [28] în turul 3 (R32).
Ieri, cel mare, l-a învins pe american: 6-7(2), 7-6(3), 6-2.
Despre Francisco Cerúndolo (23 de ani) care are în palmares o finală ATP 250 jucată acasă, la Buenos Aires 2021  – vorbeam prima dată acum un an,  dar şi în tururile precedente, atunci când semnalam că va reveni în top 100 ATP. După victoria de ieri, şi-a asigurat practic un nou maxim al clasamentului (cel vechi: 76 ATP / februarie 2022).

  • în optimile celui de-al 4-lea sfert al tabloului, rezultatele au fost fireşti, astfel că în sferturi, se vor întâlni – în ultimul meci al sesiunii – cel mai devreme de la ora 4.00:

Casper Ruud (8) [6]Alexander Zverev (4) [2]

Palmares direct: 0-2 [ambele pe hard]

Casper este prezent pentru prima dată în sferturi la Miami şi pentru a 7-a oară la un turneu Masters 1000, iar Sascha va juca pentru a 3-a oară în această fază la Miami, după ediţiile 2017 şi 2018, atunci când a jucat în finală şi pentru a 21-a oară la un turneu Masters 1000.
În urma acestui rezultat, jucătorul german va urca luni, din nou pe locul 3 ATP care este şi cel mai bun al carierei – atins pentru prima dată pe 3 noiembrie 2017 – urmând să-l depăşească pe Rafael Nadal.

Ordinea de joc – 30.03 – ATP / WTA Miami 2022

Galerie videoclipuri (4)
Rezumatul zilei, separat cele de la Alcaraz – Tsitsipas, Sinner – Kyrgios şi
scandalul făcut de australian
ATP - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Miami
23 mar - 3 apr 2022
"Miami Open"
ATP Masters 1000 - hard, aer liber
8.584.055 USD / 9.554.920 USD
Cronicile turneului

@ Indian Wells
10 - 20 mar 2022
"BNP Paribas Open"
ATP Masters 1000 - hard, aer liber
8.584.055 USD / 9.554.920 USD
Cronicile turneului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.