După ce Daniil Medvedev se califica ceva mai devreme în finala turneului ATP Masters 1000 “Rolex Paris Masters” de pe jumătatea inferioară a tabloului, semifinala de pe cea superioară s-a încheiat cu rezultatul:

Credit Foto: @rolexparismasters
Videoclip cu mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Alexander Zverev (7 ATP) [4] – Rafael Nadal (2) [1] 6-4, 7-5

Partida a durat 1h39′.
Seturile au avut o desfăşurare asemănătoare până la un anumit punct, cu break-uri ale lui Sascha în jocurile 3.
În primul, Rafa nu a avut replică, el reuşind să câştige după break doar 4 puncte la primire, în 3 jocuri.
În al doilea, jucătorul spaniol a ridicat nivelul spre sfârşit: după ce a salvat o minge de break în jocul 5, le-a ratat pe primele două ale lui din meci în următorul şi a mai salvat 4 în al 7-lea, a reuşit să egaleze în sfârşit la 4.
Doar că Sascha a mai câştigat încă o dată la primire în game-ul 11 şi a închis cu un joc sigur câştigat cu serviciul.

De fapt, serviciul foarte bun a fost cheia de boltă a victoriei jucătorului german: 13 aşi şi o singură dublă greşeală (în jocul în care Nadal a reuşit break-ul). Şi când serveşte excelent Sascha ştie prea bine cum să construiască în continuare un joc eficient şi spectaculos. Cu încredere mare în forţele lui, a alergat după fiecare minge şi i-a interzis lui Nadal a 3-a revenire din acest turneu de la 0-1 la seturi.

Acum palmaresul direct este 5-2 pentru Nadal, dar ultimele două victorii au fost ale lui Zverev.

Alexander Zverev (23 de ani, clasament maxim: 3 ATP / noiembrie 2017) s-a calificat în a 4-a finală a sezonului – ultimele 3 consecutive, după cele pe care le-a câştigat la 250 Series Köln 2 şi Köln 1, acestea fiind precedate de cea de la US Open -, a 13-a pe hard – palmares 8-4 [5-2 pe zgură, 0-2 pe iarbă] şi a 22-a a carierei, palmares 13-8:

De asemenea, Sascha – care a câştigat a 12-a partidă la rând în circuit, 4 aici şi 8 pentru cele două titluri de la Köln – va juca în a 6-a finală indoor, pe primele 5 câştigându-le la 250 Series St. Petersburg 2016, Montpellier 2016, Turneul Final ATP Londra 2018 şi la cele două turnee de la Köln, menţionate.

Finala

Alexander Zverev (7) [4]Daniil Medvedev (5 ATP) [3]

Palmares direct: 5-1

Credit Info: atptour.com

se va juca duminică şi va începe cel mai devreme la ora 16.00.

18 - 24 ian 2021
Săptămâna aceasta nu se desfășoară nici un turneu

</p

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.