Roger Federer i-a luat apărarea – în conferinţa de presă de ieri [de la minutul 8’10” în videoclipul de la sfârşitul ştirii, în care Roger vorbeşte şi despre alte lucruri interesante] – lui Nick Kyrgios legat de evenimentele care au dus ieri la descalificarea australianului [videoclip, la sfârşitul ştirii]:

Nu cred că trebuie să fie suspendat. A ieşit de pe teren. Ce a făcut? A abuzat un scaun? Nu este suficient pentru mine. Sunt suficiente pedepsele pe care le-a primit şi el ştie deja că e greşit ce a făcut.
Nu ştiu dacă mai este în perioada de încercare după incidentul de la Shanghai. Dacă mai este, atunci sigur că problema se pune altfel. Dar dacă aceasta a expirat, atunci nu cred că trebuie luate măsuri.

Kyrgios a fost amendat deja cu 33.635 € şi-a pierdut premiul de 55.000 USD şi cele 45 de puncte aferente calificării în turul 2 şi va trebui să plătească suma oferită pentru ospitalitate la turneu (diferenţa dintre contribuţia financiară totală şi premii, o reprezintă ospitalitatea acordată jucătorilor).

Dar adversarul lui de ieri, Casper Ruud – care spune că şi alţi jucători sunt de acord cu el – a solicitat o suspendare de 6 luni pentru australian.

Nu se ştie sigur dacă Nick Kyrgios mai este în perioada de încercare după evenimentele de la Masters 1000 Shanghai 2017, care a fost însoţită de numeroase pedepse.

Pentru a prezenta întregul context, dacă australianul i-a atacat violent atât pe Novak Djokovic cât şi pe Rafael Nadal, faţă de Roger Federer nu a avut decât cuvinte respectuoase.

Credit Foto: @followyoursport

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.