Novak Djokovic luptă din greu şi trece în sferturi. Joi revine pe teren. Încă un cap de serie eliminat

Nole a spus la conferinţa de presă de aseară [videclip, mai jos], după prima partidă pe care a jucat-o la ATP 250 Serbia Open Belgrad 2022 , cea din optimile de finală: 

Cred că Djere a fost jucătorul mai bun în mare parte din meci. El a controlat jocul. El a fost cel care a atacat. Eu nu m-am simţit bine, din nou, în ce priveşte jocul. Am servit foarte prost şi, în general, am avut multe fluctuaţii.
Nu sunt nici măcar aproape de nivelul meu, dar nu este pentru prima dată când trec prin această situaţie, deci ştiu să o gestionez.

A cules însă şi părţi bune din meci, firesc după o partidă câştigată:

Faţă de Monte Carlo, nu numai că am reuşit să rezist fizic în setul decisiv, dar am dus şi meciul la bun sfârşit.

O autoevaluare obiectivă, dacă ţinem cont că liderul ierarhiei ATP a beneficiat de două erori monumentale ale compatriotului său: atunci când Djere conducea în setul al doilea cu 4-3, 40-15, la serviciu, şi în tie-break-ul setului decisiv, la 4-3, de fiecare dată el nimerind fileul din apropierea acestuia, poziţiile fiind extrem de favorabile:

Imagini din timpul partidei
Credit Foto: @serbiaopen

Novak Djokovic (1 ATP) [1] – Laslo Djere (50) 2-6, 7-6(6), 7-6(4) în 3h21′ [rezumatul video al partidei, mai jos]

Ce nu avea cum să spună numărul 1 ATP, dar noi am remarcat pentru a n-a oară: puterea lui fantastică de luptă, deşi era evident că avea probleme fizice din ce în ce mai mari, pe măsură ce timpul trecea.

Să vedem cum va reuşi să se recupereze, pentru că partida lui din sferturi a fost programată astăzi (joi) şi va începe cel mai devreme la ora 17.00 (meciul 3 de pe terenul central). Adversar îi va fi alt compatriot, Miomir Kecmanovic (38) [7], pe care îl învingea anul trecut tot în sferturile acestui turneu: 6-1, 6-3.
Altfel, după ce marţi era eliminat Cristian Garín (31) [5], miercuri a mai fost eliminat un cap de serie, Filip Krajinovic (45) [8], de către jucătorul brazilian venit din calificări, Thiago Monteiro (110) [rezultatele în tabloul PDF de mai jos, rezumatul video al zilei de miercuri, de asemenea].

Ordinea de joc – 21.04 – ATP Belgrad 2022

Galerie videoclipuri (3). Rezumatul partidei Djokovic – Djere, cel al zilei de miercuri şi conferinţa de presă a lui Nole:


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serbia Open (@serbiaopen)

ATP - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
Hover deasupra butonului ”Tablouri”, Click pe tabloul pe care vreți să-l vizualizați
@ Barcelona
18 - 24 apr 2022
"Barcelona Open Banc Sabadell"
ATP 500 - zgură, aer liber
2.661.825 € / 2.802.580 €

@ Belgrad
18 - 24 apr 2022
"Serbia Open"
ATP 250 - zgură, aer liber
534.555 € / 597.900 €

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.