Va mai fi făcut un pas în direcţia coordonării celor trei organisme diriguitoare ale tenisului, ATP, WTA şi ITF. Nu unul foarte important, dar la cât de lentă şi dificilă este unificarea tenisului, orice decizie în această direcţie este una benefică.

ATP şi ITF, împreună cu organizatorul Davis Cup, firma Kosmos, au decis ca şi pe viitor, în calendar să rămână o competiţie unică pe echipe. Vorbisem despre decizia ATP de a suspenda ATP Cup şi de a face astfel loc United Cup, o competiţie pe echipe mixte, care se va disputa în timpul segmentului de sezon australian, din luna ianuarie şi va fi dotată cu premii în valoare de 15 milioane USD.

Un acord între ATP şi ITF va fi parafat în luna noiembrie, în care decizia de renunţare la ATP Cup va fi oficializată şi permanentizată, iar un pas este deja implementat: datele eliberate de ATP în calendar pentru Davis Cup şi o armonizare raţională a datelor şi locaţiilor pentru turneele finale: “Nitto ATP Finals” se dispută la Torino, între 13-20 noiembrie, iar Turneul Final Davis Cup, între 22-27 noiembrie, tot în Europa, la Malaga, nu ca în cazul WTA Finals vs. Billie Jean King Finals, despre care, de asemenea, vorbisem.

Pentru alte  negocieri mai este timp până în luna noiembrie, cea mai spinoasă fiind cea a punctelor, pe care ATP nu este încă de acord să le ofere pentru rezultatele din Davis Cup, rezervele ţinând cont de modalitatea de alcătuire a echipelor, care este la latitudinea căpitanilor nejucători şi nu se bazează pe criteriul obiectiv al clasamentului.

[Sursă primară: bbc.com, Credit Foto copertă: atptour.com]

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.