Dacă la celelalte două turnee ale săptămânii trecute – ATP 500 Barcelona şi ATP 250 München -, dar şi la singurul disputat în circuitul WTA, campionii şi-au apărat titlurile, la ATP 250 “Srpska Open” nu s-a întâmplat aşa, deşi deţinătorul titlului a fost prezent în finală.

Asta, considerând că turneul din Bosnia şi Herţegovina este acelaşi cu cel de la “Serbia Open” pe care l-a înlocuit doar anul acesta.

Dacă în 2022 Andrey Rublev îl învingea în ultimul meci al turneului tocmai pe proprietarul acestuia, Novak Djokovic, acum a pierdut în faţa compatriotului acestuia, Dusan Lajovic, care a câştigat la 32 de ani, împliniţi pe 30 iunie, al doilea titlu al carierei, primul după Umag (iulie) 2019, an în care jucase şi finala  ATP Masters 1000 Monte Carlo (ambele, tot pe zgură), acestea fiind şi singurele de până acum ale carierei.

Se mai întâmplă ca jucători din al doilea eşalon valoric să câştige titluri ATP 250 profitând de o participare mai slabă sau de un culoar favorabil. Dar acesta nu a fost cazul campionului de aici, pentru că a reuşit performanţa, după ce l-a învins pe liderul ierarhiei ATP, Novak Djokovic – care a asistat la finală şi l-a aplaudat pe campion la festivitatea de premiere [videoclip, mai jos] în sferturi -, pe Miomir Kecmanovic (34) [4] în semifinale şi încă un adversar din top 10 – care venea după 8 victorii la rând, primele 5 pentru titlul ATP Masters 1000 Monte Carlo – în finala disputată ieri:

Credit Foto: @srpskaopen

Dusan Lajovic (71 ATP) – Andrey Rublev (6) [1] 6-3, 4-6, 6-4 în 2h32′, după ce învingătorul a rezistat revenirii jucătorului născut la Moscova din setul decisiv, de la 5-1, la 5-4 şi a convertit a 3-a minge de titlu, la serviciu [rezumatul video, mai jos].

Dusan a descris astfel finalul partidei:

De la 5-1 în decisiv nu mi-am mai simţit picioarele şi eram puţin ameţit. Ştiam că va continua să lupte, dar simţeam cumva să mă descurc în ultimul game. Nici măcar nu mai gândeam, jucam automat şi încercam să iau mingea devreme pe forehand.

Palmaresul direct a devenit acum 2-0, prima victorie a jucătorului sârb fiind tocmai în drumul spre precedenta victorie de turneu: 6-4, 6-3 în optimile ATP 250 Umag 2019. Acum, el are în palmares 8 victorii în faţa unor adversari clasaţi în top 10 ATP [Credit Info: wikipedia.org]:

Premiile financiare şi campionii la dublu, în tablourile PDF de mai jos

ATP - Turneele Săptămânii (rezultate actualizate)
@ Madrid
26 apr - 7 mai 2023
"Mutua Madrid Open"
ATP Masters 1000 - zgură, aer liber
7.705.780 € / 8.796.536 €

Galerie videoclipuri (2)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.