Spre deosebire de WTA, care a publicat o propunere de calendar până la sfârşitul sezonului, ATP – mai realistă – s-a oprit la turneul de la Roland Garros

Aşadar, în cazul în care lucrurile merg bine, pentru finalul sezonului concurenţa dintre turnee va fi mare.

Turneul ATP 250 Series “St. Petersburg Open”, care  se dispută pe hard, la Sibur Arena din Sankt Petersburg, programat iniţial între 21 şi 27 septembrie, s-a arătat interesat – prin vocea directorului Alexander Medvedev – de o dată în calendar după turneul de la Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie).

Dar organizatorii pun condiţia ca turneului să-i fie îmbunătăţită categoria, la 500 Series, astfel încât să poată atrage jucători mai valoroşi.

Turneul de la St. Petersburg se dispută începând cu 1995, deţinătorul titlului este Daniil Medvedev.
De subliniat şi că turneul 500 Series de la Basel pare că nu se va mai disputa în 2020 – anunţul oficial încă nu a venit – firesc, din moment ce Roger Federer nu va mai juca anul acesta.

Alte evenimente 500 Series care sunt pe lista de aşteptare ar fi cele de la Hamburg şi Viena.

*

Legat de problema spinoasă a clasamentelor îngheţate – valabil şi pentru cel WTA – o idee pare să prindă contur printre decidenţii ATP, conform cotidianului “Marca”. Pentru ca jucătorii care au acumulat multe puncte anul trecut să nu fie dezavantajaţi atunci când ierarhiile vor fi dezgheţate – este deja clar că este imposibil ca ei să participe la toate evenimentele de la sfârşitul sezonului şi unul la care vor trebui să renunţe va fi probabil de Grand Slam –  o variantă ar fi ca punctele dobândite în perioada martie – august 2019 să fie apărate eşalonat în următoarele 52 de săptămâni de după reluarea circuitului.

Astfel, Rafael Nadal nu ar pierde cele 5980 de puncte ATP pe care le-a acumulat de la Masters 1000 Indian Wells 2019 până la Masters 1000 Montréal 2019 la reluare, ci doar câte 5980/52=115 puncte / săptămână.

*

Altfel, atât ATP cât şi WTA au făcut precizări suplimentare legate de regulile sanitare, ca urmare a evenimentelor petrecute la Adria Tour. Astel, ATP a anunţat că orice persoană – jucător sau din anturajul acestuia – a cărui temperatură va depăşi 37,8° (temperatura le va fi luată zilnic), va fi plasată în izolare.
De asemenea, jucătorii prezenţi la turneele din circuit vor fi testaţi pentru covid o dată la patru zile. În cazul în care vreunul va fi depistat pozitiv, persoanele care au intrat în contact cu acesta vor fi testate la două zile.

Comunicatele ATP şi WTA, în care cele două organizaţii îşi exprimă hotărârea ca să asigure respectarea regililor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.