Imagini din timpul semifinalei Berrettini – Struff
Credit Foto: sina.cn

Doar o singură semifinală s-a decis astăzi pe teren, la ATP 250 Series “Mercedes Cup”, care se dispută la Stuttgart:

Matteo Berrettini (Italia, 30 ATP) – Jan-Lennard Struff (Germania, 38 ATP) 6-4, 7-5

Partida a durat 1h17′.
Un break în jocul 5 al primului set şi altul în al 12-lea al celui de-al doilea, au decis prima întâlnire dintre cei doi în favoarea italianului.

Matteo Berrettini (23 de ani) s-a calificat astfel în a 4-a finală a carierei şi prima pe iarbă, după cele trei disputate pe zgură, tot la categoria 250 Series: două câştigate – Gstaad (iulie) 2018 şi Budapesta (aprilie) 2019 – şi una pierdută, München 2019.
El îşi îmbunătăţeşte încă o dată maximul de clasament al carierei, la acest turneu, fiind sigur acum de locul 25.

Jan-Lennard Struff încheie turneul cu un nou maxim al clasamentului asigurat, dar în pofida rezultatelor bune – în acest sezon, optimi la Roland Garros, sferturi de finlă la 500 Series Barcelona şi optimi de finală la Masters 1000 Indian Wells şi Roma – nu are în continuare nicio finală disputată în circuit, la simplu.

Întâlnirea mult aşteptată dintre canadieni nu s-a mai disputat, pentru că Milos Raonic, revenit în circuit după ce nu mai jucase de la Masters 1000 Miami s-a retras din turneu, acum din cauza unei accidentări la spate.

El i-a dat astfel cale liberă tânărului său compatriot – Félix Auger-Aliassime (18 ani) – spre a 3-a finală a carierei, primele două în acest sezon, pe zgură, ambele pierdute: 500 Series Rio de Janeiro – în februarie – şi 250 Series Lyon, luna trecută.
Sporul de 60 de puncte nete – 150, acum minus 90, pentru victoria de turneu din săptămâna corespunzătoare de anul trecut la ATP Challenger Lyon – îl menţin pe locul actual, cel mai bun al carierei şi nici măcar o eventuală victorie de turneu, nu-l va propulsa în top 20 ATP.

Finala

Félix Auger-Aliassime (21 ATP) [7] Matteo Berrettini (Italia, 30)

Palmares direct: 0-0

nu a fost încă programată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.