Într-o partidă contând pentru turul 1 (R128) al Australian Open 2021 – pe jumătatea inferioară a tabloului –  Carlos Alcaraz (17 ani – n. 5 mai 2003) a jucat primul meci al carierei pe un tablou principal de Grand Slam şi a câştigat-o: 6-1, 6-4, 6-4 cu Botic Van de Zandschulp (Olanda, 151), într-o confruntare dintre doi jucători promovaţi din calificări.
Niciun fel de trac al debutantului, pentru că în primul set la un turneu major, Alcaraz nu a pierdut decât 9 puncte.

Numele adversarului nu este unul sonor, dar rezultatele încep să se adune în dreptul tânărului spaniol, clasat acum pe locul 141 ATP.

El a devenit cel mai tânăr jucător care câştigă un meci pe tabloul principal al unui turneu major, de la Thanasi Kokkinakis, tot aici, acum 7 ani.

Ultima dată vorbeam despre Alcaraz atunci când Federaţia Spaniolă intervenea în favoarea lui, pe lângă organizatori, după ce fusese plasat în carantină totală.
Griji inutile pe care şi le făcea Federaţia-mamă pentru cel care la sfârşitul sezonului trecut era votat de către colegii lui, câştigător al distincţiei ATP, “Revelaţia anului”.

Căci, ieşit din carantină, îl elimina săptămâna trecută, în turul 2 turneului ATP 250 “Great Ocean Road” pe David Goffin (14) şi devenea cel mai tânăr jucător care câştiga în faţa unuia dintre primii 15 clasaţi, de la Richard Gasquet în 2004.

În turul 2 (R64) la Australian Open îl va întâlni pe autorul unei surprize, Mikael Ymer (Suedia, 95), care a obţinut astăzi cea mai preţioasă victorie a carierei: 3-6, 6-3, 3-6, 7-5, 6-3 cu Hubert Hurkacz (30) [26]. Mikael Ymer jucase şi la ediţia trecută în turul 2 al turneului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.