După cazurile de la Melbourne, care au fost confirmate, la fel şi consecinţele pentru jucătorii care au călătorit cu charterele respective, a fost dată alarma şi la Adelaide.

Preparatorul fizic al lui Filip Krajinovic – care face parte din echipa lui Novak Djokovic, la fel ca Irina, din cea a Simonei sau Marc López, din cea a lui Rafa – a fost testat pozitiv.

Dar acestuia i s-au recoltat şi probe de sânge, în urma cărora s-a stabilit că are anticorpii necesari, deci cazul a fost clasat, astfel că organizatorii au publicat următorul tweet:

Într-o videoconferinţă pe care organizatorii au ţinut-o cu jucătorii, cei din urmă s-au revoltat împotriva condiţiilor mai bune ale celor carantinaţi la Adelaide, enervaţi şi de fotografia postată de Naomi Osaka:

Răspunsul pe care l-au primit a fost că aceasta este cauzată de diferitele protocoale de siguranţă sanitară între statele Victoria şi Australia de Sud.

Yulia Putintseva a scris că jucătorilor nu li s-a spus că în urma unui caz pe un zbor, toţi pasagerii vor fi izolaţi complet.
Adevărul e că nu au fost avertizaţi explicit, ci implicit atunci când li s-a spus să poarte mască în timpul zborului, astfel ca să nu se ajungă în această situaţie. Ceea ce n-a fost mereu cazul:

Şi tot despre atât de ferocea pe teren, jucătoare din Kazahstan – acum într-o notă amuzantă – ea a lansat un apel disperat din cameră, ca cineva s-o scape de nedoritul partener de izolare:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.