Mihaela Buzărnescu a câştigat a doua partidă la Dubai, în calificările Australian Open 2021 şi va juca pentru un loc pe tabloul principal.

Partida din runda a doua a fost una dramatică, jucătoarea noastră desprinzându-se la sfârşitul setului decisiv, după ce fusese într-o situaţie grea:

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) [22] – Claire Liu (218) 7-6(6), 2-6, 6-4

Partida a durat 2h53′.
În primul set, Mihaela a condus cu 4-1 – două break-uri înainte – a fost egalată, dar a mai câştigat o dată la primire şi la 5-4 a ratat o minge de set.
Pentru ca în tie-break să se vadă condusă cu 6-4. A salvat ambele mingi de set şi apoi a câştigat încă două puncte.
Setul al doilea a fost dominat de Liu, care s-a distanţat datorită break-urilor din jocurile 3 şi 5, Mihaela necreându-şi nicio oportunitate de re-break.
Decisivul a început cu un schimb de break-uri, apoi fiecare jucătoare şi-a câştigat clar jocurile de serviciu, până la 4-4. Atunci Mihaela a salvat 4 mingi de break şi apoi a închis partida pe serviciul adversarei, convertind a doua minge de meci.

Mihaela acumulează deocamdată 30 de puncte WTA, un premiu financiar în valoare de 52.500 AUD (aprox. 33.300 €) şi o va întâlni în runda a 3-a – decisivă pentru calificarea pe tabloul principal – pentru prima dată în carieră, pe Whitney Osuigwe (SUA, 161, clasament maxim: 105 / august 2019, 18 ani).

Partida a fost programată miercuri, a 3-a de pe terenul 1 şi va începe cel mai devreme la ora 11.00.

Tabloul Calificărilor – Feminin – Australian Open 2021

Vom reveni cu avancronica meciului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.