Roger Federer i-a confirmat ieri dimineaţă lui Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia şi director executiv al Australian Open, că va participa la Australian Open 2021.

Roger, campion în 2018 la Australian Open

Roger – care a împlinit pe 8 august 39 de ani şi se clasează acum pe locul 4 ATP – ar participa astfel la a 22-a ediţie a turneului major – fără întrerupere începând cu cea din 2000 – pe care l-a câştigat în 6 rânduri – 2004, ’06, ’07, ’10, ’17, ’18 (ultimul câştigat până acum) – şi a fost finalist în 2009.
Anul acesta s-a oprit în semifinale. Acela a fost şi ultimul turneu pe care l-a jucat în 2020, pentru că ulterior a suferit două intervenţii artroscopice la genunchiul drept, iar în septembrie a anunţat că renunţă la restul sezonului.

Craig Tiley – care a confirmat şi prezenţa Serenei Williams – a dat detalii şi despre cum va fi organizat circuitul australian şi bula aferentă.
Jucătorii vor trebui să vină în Australia la mijlocul lunii decembrie, vor efectua o carantină de două săptămâni în diverse oraşe din Australia – în funcţie de ce turnee vor juca înainte – în care vor ieşi din hotel doar pentru antrenamente.

Publicul, într-o proporţie cuprinsă între 25% şi 50 %, faţă de anul trecut – negocierile cu oficialităţile statului Victoria sunt în curs – va putea asista la partide, iar toate manifestările, care se desfăşoară în mod tradiţional în marja turneului vor avea loc, respectându-se distanţarea socială.

Roger, campion la celelalte 5 ediţii ale Australian Open

Embed from Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.