ACTUALIZARE:

Madison Keys a fost testată pozitiv înaintea plecării spre Australia şi nu va mai juca acolo. În comunicatul publicat pe reţele, ea îşi exprimă părerea de rău, mai ales după pregătirea intensă pe care a efectuat-o:

Şi cazul pe care Amanda Anisimova îl recunoscuse doar cu jumătate de gură – a se citi: în comentariile unei postări – a fost confirmat şi nici ea nu va merge în Australia.

La fel, nici Magda Linette, aceasta, din cauza mai vechii accidentări la genunchi:

*

Încercăm să ţinem pasul cu aventurile jucătorilor care vor să joace la Australian Open 2021 şi să ne strecurăm prin hăţişul reglementărilor, al răsturnărilor de situaţie, cu nostalgie pentru vremurile în care totul era atât de simplu:

Cei 6 jucători din “carantina de lux” au ajuns la Adelaide

Darren Cahill va intra în carantină alături de Simona Halep, care a ajuns la Adelaide

 • tragerea la sorţi a tablourilor principale va avea loc pe 4 februarie
 • o veste de ultimă oră: testul covid al lui Andy Murray, efectuat acum câteva zile a ieşit pozitiv şi jucătorului – auto-izolat de atunci acasă – îi este periclitată participarea la Australian Open.
  Unul dintre partenerii de antrenament, de la Centrul Naţional de Tenis, de la Roehampton, Paul Jubb, fusese depistat pozitiv şi probabil aşa a luat virusul şi pentuplul finalist de la Australian Open (2010, ’11, ’13, ’15, ’16).
  Culmea e că Andy renunţase la turneul 250 Series Delray Beach, tocmai din motive de siguranţă.
 • şanse ar mai fi pentru Andy, căci deja s-a creat un precedent: Tennys Sandgren. Jucătorul american a fost lăsat să se urce în charter-ul care a plecat de la Los Angeles, deşi a fost testat pozitiv luni, la fel ca în luna noiembrie, de altfel.
  Tennys, care are performanţe bune la turneele de Grand Slam, şi în special la Australian Open – sferturi de finală în 2018 şi 2020 – era deja resemnat, când în ultimul moment a primit totuşi permisiunea de a se îmbarca.
  Organizatorii au şi emis un comunicat privitor la situaţia lui, în care nu se mai vorbeşte decât de testul pozitiv din noiembrie. Şi jucătorul – luat la rost pe reţele pentru că zboară pe linii aeriene infectat – a răspuns că acum este perfect sănătos

 • în ce îi priveşte pe antrenori, Nicolas Massu – cel al lui Dominic Thiem – nu a luat avionul, după un test pozitiv, iar Rafael Nadal nu-l va avea alături pe Carlos Moya, care a preferat să rămână alături de familie, dată fiind situaţia dificilă din Spania
 • şi dacă unii se dau peste cap să ajungă la Antipozi, John Isner şi Cristian Garín au decis să nu mai participe la circuitul australian.
  Jucătorul american a făcut anunţul după înfrângerea din sferturile de finală ale ATP 250 Series Delray Beach şi a motivat neparticiparea prin despărţirea de familie pentru o perioadă atât de îndelungată, chilianul a invocat o accidentare la încheietura mâinii stângi
 • se cunosc deja cei doi lucky loseri care-i vor înlocui şi care au fost traşi la sorţi: bolivianul Hugo Dellien (111 ATP) şi japonezul Taro Daniel (116)
 • câte 6 lucky loseri pe fiecare tablou – masculin şi feminin – vor face deplasarea la Melbourne şi vor efectua carantina de 14 zile
 • toate jucătoarele eligibile care au pierdut în runda a 3-a a calificărilor – şi-au dat acceptul să călătorească în Australia. Vă vom anunţa dacă Mihaela este printre ele, imediat ce vom avea fie o confirmare oficială, fie o sursă credibilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.