Stefanos Tsitsipas s-a calificat astăzi pentru a 4-a oară în semifinalele Australian Open – primele trei prezenţe, în 2019, 2021 şi 2022 – şi pentru a 6-a oară în cele ale unui turneu de Grand Slam, celelalte două la Roland Garros 2020 şi 2021, aceasta din urmă fiind şi singura câştigată.
De subliniat că toate aceste calificări au fost obţinute în urma tot atâtor prezenţe în sferturile de finală. Doar Rod Laver, Patrick Rafter şi Andre Agassi reuşiseră să câştige primele 6 sferturi de finală jucate la un turneu major.
La 24 de ani împliniţi pe 12 august, el a devenit cel mai tânăr jucător care se califică în 3 semifinale consecutive la Australian Open de la Roger Federer, 2004-2006, încoace.

Embed from Getty Images

Astăzi, în al doilea sfert de finală [articol actualizat cu rezumatul video al partidei]  de pe jumătatea superioară a tabloului Australian Open 2023, Stefanos Tsitsipas (4 ATP) [3] şi-a câştigat toate game-urile de serviciu în partida cu Jiri Lehecka (71) – 6-3, 7-6(2), 6-4 în 2h17′ – deşi a fost nevoit să anuleze 8 şanse de break – 5 în setul al doilea, 3 în al treilea – pe care şi le-a creat jucătorul din Cehia.

În primele 5 meciuri de aici, jucătorul grec a salvat 43 din cele 49 şanse de break pe care le-au avut adversarii lui.

Astăzi, Stefanos a făcut diferenţa prin break-ul din game-ul al doilea din primul set – la a 5-a oportunitate – şi cel din ultimul joc al partidei, cărora le-a adăugat un tie-break, dominat categoric.
De remarcat că acestea au fost şi singurele şanse de break pe care le-a avut  Stefanos în meci [videoclip cu momentele importante ale partidei, mai jos].

El rămâne astfel neînvins în acest sezon, cele 5 victorii de aici fiind precedate de 4 în “United Cup”.

Stefanos Tsitsipas (clasament maxim: 3 ATP / august 2021) îşi apără deocamdată punctele de la ediţia trecută a turneului – premiul financiar este de 925.000 AUD (aproximativ 621.300 USD) – se clasează pe locul 3 în clasamentul live oficial şi are nevoie de titlu pentru a trece pe primul loc al ierarhiei, dar Novak Djokovic nu a jucat încă în sferturi. Cu o victorie în acel meci jucătorul sârb l-ar depăşi pe Casper Ruud şi ar urca pe locul 2. Evident, şi lui îi trebuie titlul pentru a redeveni lider al ierarhiei [clasamentul live oficial].

Jiri Lehecka va progresa până pe locul 39 sau 40 – în funcţie de rezultatul lui Ben Shelton – şi desigur că toţi cei caree urmăresc fenomenul sunt curioşi să vadă cum va confirma jucătorul ceh în vârstă de 21 de ani excelentul rezultat de aici, el arătând şi astăzi că resursele sale sunt şi mai importante decât atât.

Astfel, semifinala de pe jumătatea superioară a tabloului va fi:

Karen Khachanov (20 ATP) [18] Stefanos Tsitsipas (4) [3], palmares direct 0-5 [0-4 pe hard, 0-3 outdoor] – Credit atptour.com:

Miercuri se dispută partidele sferturilor de finală de pe jumătatea inferioară a tabloului, dar şi partide din probele de dublu amânate de astăzi din cauza ploii, printre care şi cea din sferturile de finală a echipei Marta Kostyuk / Gabriela Ruse.

Punctele şi premiile financiare la Australian Open 2023

Ordinea de joc – 25.01 – Australian Open 2023

@ Melbourne
16 - 29 ian 2023
"Australian Open"
Grand Slam - hard, aer liber
$ 67.350.000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.