Galerie Foto
Fotografii de la festivitatea de premiere, din timpul finalei şi cele două finaliste antrenându-se înaintea partidei. Arena improvizată.
Elina: “Petrecem mult timp în aeroporturi în timpul anului, dar până acum nu jucasem în vreunul
Credit Foto: Jimmie48 Tennis Photography, Mathias Schulz / matchfotos.de
Videoclip cu retumatul finalei, la sfârşitul ştirii

Elina Svitolina a câştigat primul eveniment disputat la Berlin, început luni pe iarba de pe Steffi Graf Arena, la clubul Rot-Weiss Tennis Club Berlin, şi încheiat astăzi, din cauza ploii, pe hard-ul hangarului transformat într-o cochetă arenă, de la aeroportul Tempelhof.

Elina şi-a onorat statutul de favorită principală, a profitat şi de schimbarea suprafeţei – din 14 titluri câştigate în carieră, 10 au fost pe hard, 4 pe zgură, niciunul pe iarbă, în timp ce Petra are 4 titluri pe iarbă, dintre care două la Wimbledon, dintr-un total de 27 – şi s-a impus în finala

Elina Svitolina (5 WTA) [1] – Petra Kvitova (12) 3-6, 6-1, [10-5]

Partida a durat 1h29′.
Început agitat de partidă cu 5 break-uri în primele 6 jocuri, Petra rămânând într-un avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit, după ce a salvat două mingi de re-break  la 4-2.
Dar începând cu setul 2, datele problemei s-au schimbat radical, Elina a dominat, e adevărat că a avut de salvat 5 mingi de break.
În tie-break-ul de meci, Svitolina a condus încă de la început, Kvitova a încercat să ţină aproape, dar n-a reuşit să facă asta decât până la 4-5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.