Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini de la festivitatea de premiere şi din timpul finalei
Videoclip cu rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii

Ploaia căzută fără întrerupere miercuri, la Berlin, a făcut ca finala evenimentului masculin “bett1 ACES” să înceapă de-abia în jurul orei 20.00, astfel că cea feminină:

Elina Svitolina (5 WTA) [1] Petra Kvitova (12),

programată în continuare, a fost amânată până vineri, când se va juca pe hard, în arena amenajată la fostul aeroport Tempelhof. Tot atunci va începe şi a doua etapă a evenimentului de la Berlin.

Cele nouă partide jucate aici au alcătuit tot sezonul pe iarbă din 2020, căci şi britanicii au jucat pe hard la Roehampton.

În finala masculină de la Berlin s-au întâlnit cei mai activi şi mai performanţi jucători din sezonul neoficial. Echilibrul formei sportive s-a reflectat şi în rezultatul înregistrat miercuri:

Dominic Thiem (3 ATP) [1] – Matteo Berrettini (8 ATP) [2] 6-7(4), 6-4, [10-8]

Partida a durat 1h31′.
Un prim set fără break-uri – şi fără nicio oportunitate de a le realiza de nicio parte – s-a încheiat cu un tie-break în care jucătorul italian a câştigat 5 puncte la rând, de la 2-4.
În setul 2, Matteo a avut şansa de a se desprinde la 2-0, când a ratat două mingi de break. Dominic a profitat în jocul 7 când, după ce a ratat la rândul lui două mingi de break, a convertit-o pe următoarea. Acestea au fost şi singurele oportunităţi pe care şi le-au creat cei doi de a câştiga la primire în acest set.
În super tie-break, Berrettini a condus doar după primul punct, apoi Thiem a preluat iniţiativa şi a ajuns la 9-6, scor la care a ratat doar primele două mingi de meci.

Dominic Thiem a ajuns astfel la un palmers victorii-înfrângeri în sezonul neoficial – în ultimele 50 de zile – de 23-3. Partidele câştigate i-au adus victoriile de eveniment la “Adria Tour”, Belgrad, “Austrian Pro Series” – ambele pe zgură – şi cel de aici.

Înfrângerile le-a suferit în faţa compatriotului său, Sebastian Ofner (163 ATP) – elevul lui Wolfgang Thiem – într-o fază preliminară a circuitului austriac, a lui Richard Gasquet (50), în etapa a 3-a la “Ultimate Tennis Showdown” şi a lui Andrey Rublev (14), în finala “Thiem’s 7”.

Dominic a jucat o singură finală pe iarbă în circuitul oficial, pe care a şi câştigat-o, la ATP 250 Series Stuttgart 2016, astfel că “Team Thiem” – Nicolas Massu, antrenorul său şi Lucas Leitner, cel mai bun prieten, care-l însoţeşte în circuit din 2017 – s-a grăbit aseară să contabilizeze şi acest titlu neoficial.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.