Într-un interviu acordat ieri canalului Digi Sport, la emisiunea Aşii Tenisului, Simona Halep a precizat că s-a răzgândit şi va face parte din lotul echipei Românei pentru întâlnirea cu Italia, din 16-17 aprilie 2021, care va fi găzduită de Cluj-Napoca.

Întâlnirea se va disputa în cadrul barajului pentru turul calificativ al Turneului Final.
Învingătoarea va mai disputa o întâlnire pentru a se califica la Turneul Final al ediţiei 2022. Învinsa va retrograda în Grupa Zonală I (Europa-Africa).

Turneul Final al ediţiei 2021 a fost amânat

Simona a spus legat de subiect [în link, şi videoclip]

O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc FED Cup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice. Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc FED Cup.
Mereu am jucat cu sufletul, accidentată, neaccidentată, am jucat. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine să merg acolo și să câștig niște puncte pentru România.

Simona juca pentru prima dată în Fed Cup în 2010 – primul meci de simplu îl câştiga cu 6-7(5), 6-1, 7-6(2) cu Ajla Tomljanovic (care pe atunci reprezenta Croaţia) – şi de atunci a participat la 19 întâlniri, cu un palmares 20-5 la simplu şi 2-5, la dublu.

Ultima dată, Simona a jucat la întâlnirea din semifinalele ediţiei 2019, când câştiga ambele meciuri de simplu în întâlnirea cu Franţa şi pierdea la dublu, alături de Monica Niculescu [Credit foto: @fft]

 

Primele 10 jucătoare ale Italiei în clasamentul WTA, la începutul acestei săptămâni:

Credit Info: @_federtennis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.