Turneul Final al Billie Jean King Cup 2020, primul în noul format, ar fi trebuit să se dispute la Budapesta, în luna aprilie a anului trecut. Ediţia a fost anulată, dar şi cea din 2021, programată, tot în aprilie la Budapesta, fusese amânată.

Astăzi, ITF a anunţat că ediţia 2021 se va disputa pe hard, indoor, în arena O2 din Praga, în perioada 1-6 noiembrie (de luni până sâmbătă). Arena O2 a mai găzduit evenimente ale competiţiei, denumită atunci Fed Cup, atunci când echipa Cehiei câştiga finalele ediţiilor 2012, 2014, 2015, 2018, pe teren propriu.

Astfel, echipa Ungariei nu va mai participa, pierzându-şi locul cuvenit echipei gazdă şi va fi înlocuită de cea a Canadei, cea mai bine clasată dintre învingătoarele în barajul din luna aprilie (care se jucaseră pentru a decide participantele la turul calificativ al Turneului Final 2022).

Cele 4 grupe vor fi:

A: Franţa [1] (deţinătoarea titlului), Rusia (Federaţia de Tenis a Rusiei), Canada
B: Australia [2], Belarus, Belgia
C: SUA [3], Spania, Slovacia
D: Cehia [4], Germania, Elveţia

Câştigătoarele grupelor vor juca în sistem eliminatoriu, semifinale şi finale.
Campioana şi finalista se califică direct la ediţia 2022 a Turneului Final, celelalte 10 echipe vor juca în turul calificativ, alături de cele 8 învingătoare din baraj. Două dintre aceste 18 echipe vor primi wild card-uri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.