În a doua partidă a întâlnirii Polonia – România, prima pe care Iga Swiatek  a jucat-o în calitate de lider WTA, jucătoarea poloneză a făcut o demonstraţie de forţă, în faţa Mihaelei Buzărnescu, venită aici, după trei meciuri jucate în acest sezon, toate pierdute în faţa unor jucătoare clasate dincolo de locul 175.
Datele de intrare s-au respectat întocmai pe teren, Iga a fost relaxată, sigură pe ea, şi-a etalat clasa în această a 18-a victorie consecutivă, iar Mihaela, nu a găsit decât foarte rar o replică pe măsură:

Credit Foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru FRT & Polski Związek Tenisowy

Iga Swiatek (1 WTA) – Mihaela Buzărnescu (123) 6-1, 6-0

Partida a durat 55′.
În primul set, Mihaela a câştigat 13 din cele 41 de puncte disputate, iar în al doilea, 9 din 34.

[15 aprilie]
“Billie Jean King Cup” 2022. Polonia – România 1-0: Irina Begu, doar un set reuşit cu Magda Linette

Imagini de la festivitatea de deschidere a întâlnirii
Credit Foto: Polski Związek Tenisowy

Prima partidă a întâlnirii Polonia – România, care se dispută pe hard, la Radom, s-a încheiat cu victoria reprezentantei gazdelor – Magda Linette – Irina Begu nereuşind decât un set bun, al doilea. În primul şi al treilea ea nu a găsit replica potrivită pentru a echilibra într-o oarecare măsură situaţia pe teren. Părăsită în bună măsură de serviciu – 8 duble greşeli – ea a părut resemnată, uneori chiar apatică:

Credit Foto: Cristina Huţu / Creative Fortitude pentru FRT & Polski Związek Tenisowy

Magda Linette (58 WTA) – Irina Begu (63) 6-1, 4-6, 6-2

Partida a durat 1h54′.
Linette a rupt echilibrul cu un break în jocul 2, iar Irina a ratat două mingi consecutive de re-break la 1-3. Apoi şi-a mai pierdut serviciul o dată.
În prima jumătate a setului doi, datele problemei s-au inversat, românca a fost cea care a câştigat la retur în jocul al doilea. A salvat o minge de break în jocul 5, dar poloneza a reuşit să câştige la primire în al 7-lea. Doar că Irina şi-a revenit la retur în game-ul 10 – după break, nu mai câştigase decât un punct în cele trei game-uri la primire – şi a profitat din plin de o scădere în jocul adversarei, care a comis o serie de greşeli grave.
În setul decisiv, s-a repetat istoria din primul, cu două break-uri în dreptul jucătoarei poloneze, în timp ce singurele două şanse de break ale Irinei au fost cele din ultimul joc, atunci când a salvat şi prima minge de meci.
Irina a câştigat 62 de puncte (40 la serviciu şi 22 la retur), iar Magda, 85 (52 / 33).
Palmaresul direct a devenit 4-1 pentru Linette.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.