Clasamentul WTA după turneul de la Wimbledon. Cum ar fi arătat acesta dacă s-ar fi acordat puncte 

Cum anul acesta doar s-au luat puncte după Wimbledon 2022 şi nu s-au dat, evident jucătoarele care au avut mai multe de apărat, au pierdut – în general – locuri în clasament, iar cele care au avut rezultate bune nu au profitat (în ce priveşte ierarhia, căci premiile financiare au fost generoase).

Fără a intra într-o discuţie despre cvadratura cercului – de ce?, cum?, trebuia?, nu trebuia?, cine e vinovat – este cert că după ce clasamentele (inclusiv cel ATP) au fost îndelung contestate, în urma dezgheţului ulterior pandemiei – şi din cauza modului de calcul extrem de complicat, care a şi fost modificat în câteva rânduri – un an de-acum înainte se va repeta situaţia, ridicându-se mereu întrebarea: “dar cu punctele de la Wimbledon, pe ce loc ar fi fost jucătoarea X?” [mai jos: cum ar fi fost astăzi]. 

Credit Foto: @WTA

Cert este că în clasamentul WTA publicat astăzi, în top 10, Anett Kontaveit a revenit pe locul 2, Maria Sakkari, pe 3, în timp ce vicecampioana, Ons Jabeur, a coborât trei locuri, de pe 2, pe 5.
Ce să mai spunem despre campioană, Elena Rybakina, care şi-a păstrat locul 23 [pe ce loc ar fi fost, mai jos].
 a progresat cu un loc şi se clasează pe cel mai bun loc al carierei – 7 ATP.
Două jucătoare complet ieşite din formă – Garbiñe Muguruza (8 partide câştigate în 2022, tur 1 la Wimbledon) şi Emma Răducanu (8 partide câştigate în 2022, tur 2 la Wimbledon) – avansează câte un loc, pe 9, respectiv 10, pentru britanică, acesta fiind cel mai bun al carierei.

Dintre jucătoarele noastre, cel mai mult au avut de pierdut:

  • Gabriela Ruse – a coborât de pe 54, pe 72 – i-au ieşit din clasament punctele corespunzătoare titlului de la WTA 250 Hamburg, care anul trecut s-a disputat în a doua săptămână a turneului de la Wimbledon.
    Gabi nu va recupera nici săptămâna aceasta, pentru că astăzi a pierdut în primul tur la WTA 250 Budapesta [vom reveni].
  • şi, desigur, semifinalista de la Wimbledon 2022, Simona Halep, care nu a profitat – a progresat totuşi, de pe 18 WTA, pe 16 – de cele 780 de puncte WTA ipotetice (anul trecut nu a jucat la Grand Slam-ul pe iarbă) care ar fi readus-o în top 10, pe ultimul loc al intervalului

Primele 10 jucătoare din România în clasamentul oficial:

Top 150 al ierarhiei fictive întocmite de bloggerul @juanignacio_ac , cu punctele de la Wimbledon 2022 acordate, în care Elena Rybakina ar fi fost pe 6 WTA, cealaltă semifinalistă, Tatjana Maria, pe 34, nu pe 98 etc.:

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.