Prima partidă a întâlnirii România – Zimbabwe, contând pentru Cupa Davis, ediţia 2019, Grupa Zonală II Europa / Africa s-a încheiat cu o mare surpriză:

Marius Copil (80 ATP) – Benjamin Lock (546 ATP, clasament maxim: 391 ATP /17.12.2018, 26 de ani) 4-6, 5-7

Partida a durat  1h48′.
Unicul break al primului set a fost cel al lui Lock, din jocul 5, Marius ratând o oportunitate de a egala în ghemul următor. Tot ce a reuşit să facă jucătorul român în această manşă a fost să întârzie deznodământul ei, căci la 3-5 a salvat 3 mingi de set, pe propriul serviciu. Jucătorul din Zimbabwe a fructificat însă prima oportunitate în ghemul 10.
Tot Lock a reuşit primul break şi în setul 2, în jocul al 3-lea. Acum, Marius l-a prins din urmă în jocul 10, dar degeaba, căci în ultimele două ghemuri ale partidei, el n-a mai câştigat decât un punct.

Ştiam că Marius este ieşit din formă – palmares victorii – înfrângeri: 3-9 în actualul sezon (una din victorii în calificările 500 Series Rotterdam) – dar în această partidă a fost de nerecunoscut, în faţa unui jucător ale cărui singure performanţe sunt 5 titluri ITF Futures şi care astăzi a obţinut prima victorie la un jucător din top 100 ATP, la a doua întâlnire pe care a disputat-o cu un membru al acestui interval al ierarhiei de-a lungul carierei: pierduse în faţa lui Damir Dzumhur (89) tot în Cupa Davis – ediţia 2015. 

Cu un număr enorm de greşeli neforţate, multe inexplicabile, Marius şi-a pierdut deseori cumpătul, ceea ce nu  a făcut decât să înrăutăţească lucrurile.

Scorul întâlnirii este acum:

ROMÂNIA – ZIMBABWE 0-1

Credit Info: daviscup.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.