Echipa Canadei s-a calificat pentru întâia oară în finala Cupei Davis, după ce a câştigat prima semifinală disputată la Turneul Final, “Davis Cup by Rakuten Madrid Finals”, cea de pe jumătatea superioară a tabloului:

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

CANADA – RUSIA 2-1

Andrey Rublev (23 ATP) – Vasek Pospisil (150 ATP) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h27′.
Break-ul din primul joc al partidei i-a fost suficient lui Rublev pentru a câştiga primul set. Putea să-l încheie şi mai devreme, dar la 5-3 şi 40-0, aflat la primire a ratat 3 mingi de set, pentru a închide în jocul următor, după ce Pospisil revenise din nou, acum de la 40-15, dar doar până la 40 egal.
Jucătorul rus s-a desprins şi în setul 2 la 3-0, Pospisil a egalat, dar Rublev a câştigat imediat încă o dată cu returul, închizând din nou cu întârziere, căci la 5-3 a ratat o minge de meci la primire.

Andrey Rublev a câştigat a 4-a partidă din tot atâtea disputate săptămâna aceasta.

Denis Shapovalov (15) – Karen Khachanov (17) 6-4, 4-6, 6-4

Partida a durat 1h53′.
În primul set, Khachanov s-a desprins la 4-1, datorită break-ului din jocul 2, dar o serie de 5 jocuri consecutive câştigate de Shapovalov i-au asigurat primul set.
În manşa a doua, unicul break a fost cel al jucătorului rus din ultimul ghem. Tot el avusese unica şansă de a câştiga cu returul în primele 9 jocuri.
În decisiv, Denis a convertit prima oportunitate de break din set, în jocul 7, avantaj pe care şi l-a păstrat până la sfârşit. Dar pentru asta a trebuit să salveze o şansă de re-break al lui Karen în jocul 8 şi încă 3 consecutive de la 0-40 în ultimul. La acel scor, un challenge l-a salvat de la o dublă greşeală şi de la egalitate la 5 pe tabelă. Rămas în ghem, el a câştigat următoarele 5 puncte şi a egalat scorul întâlnirii.

Vasek Pospisil (447 ATP la dublu) / Denis Shapovalov (50) – Karen Khachanov (86 ATP la dublu) / Andrey Rublev (75) 6-3, 3-6, 7-6(5)

Partida a durat 2h6′
Canada a câştigat primul set datorită break-ului din jocul 2 şi au apărat în ultimul joc şansa de re-break a Rusiei.
Khachanov / Rublev au reuşit primul break în jocul 4 al setului 2, Pospisil / Shapovalov au făcut re-break în jocul 7, dar Rusia a câştigat imediat încă o dată la primire.
Setul decisiv a fost lipsit de break-uri – fiecare echipă ratând câte două şanse de a câştiga cu returul – iar în tie-break canadienii au revenit de la 2-4 cu 4 puncte câştigate la rând şi au convertit a doua minge de întâlnire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.