Unul din conturile oficiale de Twitter ale ATP a anunţat [tweet-ul la sfârşitul ştirii] că, odată cu tragerea la sorţi a tablourilor de  săptămâna viitoare, Daniil Medvedev (clasat acum pe cel mai bun loc al carierei: 3 ATP) va urca pe locul 2 ATP începând cu 15 martie, indiferent de rezultatul pe care îl va obţine la ATP 250 Marsilia, unde este cap de serie 1.

La începutul săptămânii, organizaţia tenisului masculin prelungise până pe 9 august termenul de aplicare a sistemului de calcul al clasamentului cu “cel mai bun rezultat”, amendându-l în sensul că punctele obţinute la turneele din 2019, care nu s-au disputat în 2020, vor fi luate în considerare în proporţie de 50%.

Daniil Medvedev devine astfel primul jucător în afara celor 4 mari – Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray – care ocupă unul din primele două locuri ale ierarhiei ATP, de pe 25 iulie 2005, atunci când Rafa urca pe locul 2, în locul lui Lleyton Hewitt.

Jucătorul rus – născut pe 11 februarie 1996 – ratase la începutul acestei săptămâni ocazia de a progresa începând de mâine, 8 martie, pe locul 2 ATP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.