Finaliştii; Câştigătorii, în timpul partidelor; Festivitatea de premiere la masculin şi organizatorul evenimentului, Janko Tipsarevic, despre care am vorbit aici [până la urmă, niciuna dintre jucătoarele românce a căror prezenţă fusese anunţată pe site-ul Academiei, nu a mers la Belgrad]
Credit Foto: “Tipsarevic Academy” & @Stroppa_Del

După şase săptămâni, circuitul “Eastern European Championship” la care au participat numeroşi jucători din estul Europei şi care a fost găzduit de Academia Tipsarevic din Belgrad s-a încheiat vineri.

În ultima săptămână – la fel ca în precedentele – formatul a fost Round Robin (fiecare cu fiecare) în cele 8 grupe – 4 la masculin şi 4 la feminin – urmate de un meci de clasament, stabilit arbitrar.

Astfel, Borna Coric, care a abandonat în a doua partidă din grupă, apoi a reintrat pentru a treia, a pierdut-o şi pe aceea: 6-7(2), 2-6 cu bosniacul Damir Dzumhur (107), s-a clasat pe locul 3, dar a jucat totuşi “finala”.
Adversar i-a fost vecinul de clasament ATP, Filip Krajinovic, care încheiase pe locul 2 în altă grupă.

Rezultatul acestei partide a fost:

Filip Krajinovic (32 ATP) – Borna Coric (33) 7-6(7), 7-5, după ce croatul ratase 3 mingi de set în prima manşă, iar în a doua a condus cu 4-2

şi jucătorul sârb a fost declarat câştigătorul circuitului.

La feminin rezultatul finalei a fost:

Danka Kovinic (Muntenegru, 91 WTA) – Isabella Shinikova (Bulgaria, 187) 7-5, 6-4

Ambele jucătoare încheiaseră  grupele respective, pe locul 1.

Competiţia şi-a realizat scopurile propuse, acelea de a oferi jucătorilor o platformă pentru a disputa meciuri şi de a da ocazia unor jucători mai puţin cunoscuţi, sau aflaţi la început de drum, să-i întâlnească pe unii cu rezultate semnificative sau chiar importante în circuitele ATP şi WTA.

De această şansă a profitat şi tânărul nostru jucător Nini Dicadespre a cărui evoluţie aici am mai vorbit – el întâlnindu-l în a doua săptămână pe sârbul Miomir Kecmanovic (47 ATP).

Important de subliniat că, de-a lungul celor şase săptămâni, nu s-au produs evenimente legate de sănătatea jucătorilor, în contextul pandemiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.