Finaliştii; Câştigătorii, în timpul partidelor; Festivitatea de premiere la masculin şi organizatorul evenimentului, Janko Tipsarevic, despre care am vorbit aici [până la urmă, niciuna dintre jucătoarele românce a căror prezenţă fusese anunţată pe site-ul Academiei, nu a mers la Belgrad]
Credit Foto: “Tipsarevic Academy” & @Stroppa_Del

După şase săptămâni, circuitul “Eastern European Championship” la care au participat numeroşi jucători din estul Europei şi care a fost găzduit de Academia Tipsarevic din Belgrad s-a încheiat vineri.

În ultima săptămână – la fel ca în precedentele – formatul a fost Round Robin (fiecare cu fiecare) în cele 8 grupe – 4 la masculin şi 4 la feminin – urmate de un meci de clasament, stabilit arbitrar.

Astfel, Borna Coric, care a abandonat în a doua partidă din grupă, apoi a reintrat pentru a treia, a pierdut-o şi pe aceea: 6-7(2), 2-6 cu bosniacul Damir Dzumhur (107), s-a clasat pe locul 3, dar a jucat totuşi “finala”.
Adversar i-a fost vecinul de clasament ATP, Filip Krajinovic, care încheiase pe locul 2 în altă grupă.

Rezultatul acestei partide a fost:

Filip Krajinovic (32 ATP) – Borna Coric (33) 7-6(7), 7-5, după ce croatul ratase 3 mingi de set în prima manşă, iar în a doua a condus cu 4-2

şi jucătorul sârb a fost declarat câştigătorul circuitului.

La feminin rezultatul finalei a fost:

Danka Kovinic (Muntenegru, 91 WTA) – Isabella Shinikova (Bulgaria, 187) 7-5, 6-4

Ambele jucătoare încheiaseră  grupele respective, pe locul 1.

Competiţia şi-a realizat scopurile propuse, acelea de a oferi jucătorilor o platformă pentru a disputa meciuri şi de a da ocazia unor jucători mai puţin cunoscuţi, sau aflaţi la început de drum, să-i întâlnească pe unii cu rezultate semnificative sau chiar importante în circuitele ATP şi WTA.

De această şansă a profitat şi tânărul nostru jucător Nini Dicadespre a cărui evoluţie aici am mai vorbit – el întâlnindu-l în a doua săptămână pe sârbul Miomir Kecmanovic (47 ATP).

Important de subliniat că, de-a lungul celor şase săptămâni, nu s-au produs evenimente legate de sănătatea jucătorilor, în contextul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.