Alexandru Coman – născut pe 15 ianuarie 2005, lider al clasamentului Tennis Europe la U14 (juniori sub 14 ani), locul 26 în ierarhia Tennis Europe pentru toate categoriile de vârstă – a câştigat a 5-a partidă la turneul “Eddie Herr International Junior Championship” şi s-a calificat în finala categoriei U14, cea mai importantă performanţă a carierei. 

Alexandru, după victoria de ieri şi în timpul partidei

Astăzi, în semifinale, el l-a învins pe Juan Prado (Bolivia, 1860 ITF): 6-1, 6-2 şi îl va întâlni în finală pe Benjamin Kreynes (SUA) [12].

Această performanţă vine după finala pe care a jucat-o la Masters-ul Tennis Europe, de la Reggio Calabria, un turneu disputat la nivel european, unde se calificase în finală după două victorii şi după medaliile de la Campionatele Europene de la Most (22-28 iulie) – bronz la simplu şi aur la dublu – el fiind singurul junior român, la toate categoriile de vârstă, care a fost medaliat anul acesta la competiţia continentală.

Alexandru este din Craiova, unde se pregăteşte cu antrenorul Alexandru Banciu, alături de care a câştigat 11 titluri de campion naţional, 4 dintre ele în 2019, el devenind astfel liderul clasamentelor naţionale nu numai la categoria U14, ci şi la categoria U16, o performanţă inedită la Băieţi, în ultimii ani.

Echipa care îi stă alături juniorului nostru este mai amplă, antrenorul Alexandru Banciu fiind asistat de Corina Banciu – preparator fizic, Ioan Popoviciu – mental coach, Bogdan Anghel şi Ana Dedu – kinetoterapeuţi.

Din 2006 încoace, Alexandru este primul junior român care se califică în finala turneului la categoria U14.
Alţi juniori români care au fost finalişti la acest turneu: Nicholas Ionel – în 2017 la U16, Cristina Dinu – în 2008, la U16 şi Sorana Cîrstea – în 2006, la U18.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.