Nici Dmitry Tursunov nu a rezistat prea mult lângă Emma Răducanu, dar de data aceasta, antrenorul este acela care a renunţat la colaborarea de probă, decizia fiind luată, se pare, înaintea US Open.

Până la Tursunov, jucătoarea britanică, clasată acum pe locul 68 WTA, mai lucrase cu Nigel Sears, Andrew Richardson (alături de care câştiga turneul major), Jeremy Bates (temporar), Esteban Carril (acesta, doar de probă), Torben Beltz, Iain Bates şi Louis Cayer (cei din urmă, puşi la dispoziţie de Federaţia Britanică).

Dar până la găsirea unui nou antrenor, ea a cooptat în echipă un preparator fizic redutabil, pe compatriotul ei, Jez Green, care a avut un rol major în formarea lui Andy Murray şi apoi a lucrat şi cu Alexander Zverev.
Oricum, o abordare mai serioasă, la acest capitol, Emma -având mari probleme fizice anul acesta, în care nu a reuşit să confirme titlul de la US Open 2021 şi în care s-a calificat doar într-o semifinală, până acum, singura la un turneu WTA, la 250 Seul, ca apoi să anunţe că nu va mai juca în circuit. Mai este în discuţie participarea la “Billie Jean King Finals”, Glasgow (8-13 noiembrie), dar probabil şi pentru a spori interesul britanicilor pentru eveniment.

*

O altă fostă elevă a lui Dmitry Tursunov, Anett Kontaveit, – 3 WTA, săptămâna aceasta – a renunţat la WTA 1000 Guadalajara (17-23 octombrie) şi cum nu a jucat nici săptămâna aceasta la WTA 250 “Transylvania Open”, unde era deţinătoarea titlului – minus 280 de puncte – pierde orice şansă de a se califica pentru “WTA Finals” – Turneul Final WTA, Forth Worth, Texas (31 octombrie – 7 noiembrie), pentru moment ea ocupă locul 14 în clasamentul sezonului. Probabil că va încheia anul mai jos de locul 15 WTA, urmând să piardă şi cele 955 de puncte, corespunzătoare semifinalei de la Turneul Final WTA 2021. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.