Embed from Getty Images

Dacă prima jucătoare a Cehiei din clasamentul WTA  – Petra Kvitova (2 WTA) – se pare că nu va face parte din lotul pentru întâlnirea cu România, din turul 1 (sferturi de finală) al Fed Cup ediţia 2019, prezenţa celei de-a doua – Karolina Plíšková (5 WTA) – este certă.

Ea a declarat pentru site-ul tenisovysvet.cz:

Aştept cu nerăbdare întâlnirea. Am ratat finala de anul trecut din cauza stării de sănătate, aşa că voi încerca să-mi ajut echipa acum.
Simona Halep va veni, aşa că lupta va fi aprigă. Dar la Ostrava este mereu o atmosferă excelentă, ultima dată când am jucat aici am învins echipa Spaniei.

Karolina se referă la faptul că anul trecut a absentat din echipa care a câştigat – la Praga – titlul pentru a 6-a oară în ultimii 8 ani – 2011-’12’, 2014-’16 şi 2018 – din cauza unei accidentări pe care a suferit-o la Turneul Final WTA.
Ultima dată ea a jucat pentru echipa naţională în semifinala cu Germania – 4-1, la Stuttgart (aprilie 2018) – când a învins-o pe Angelique Kerber, dar a pierdut la Julia Görges.

Partida la care face referire – ultima pe care Cehia a jucat-o la Ostrava (hard, indoor) – este cea din sferturile de finală a ediţiei 2017 (11-12 februarie), atunci când a învins Spania: 3-2 (partida s-a decis la 3-1).

Cehia este cap de serie 1 la actuala ediţie.

Celelalte 3 partide din sferturile de finală ale ediţiei 2019, care se vor disputa tot pe 9-10 februarie sunt:

BelgiaFranţa [4] la Liège

GermaniaBelarus [3] la Braunschweig

SUA [2]Australia la Asheville

Vom reveni cu amănunte

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.