Conform canalului britanic Sky News, mult trâmbiţata fuziune, în timpul întreruperii, ATP / WTA, care părea trecută pe linie moartă – cu excepţia unificării categoriilor, WTA păstrând însă acelaşi punctaj – revine din nou în actualitate.

Având şi o finanţare substanţială –  600 de milioane USD – puşi la bătaie de compania de investiţii private CVC Capital Partners, activităţile comerciale ale celor două organizaţii ar urma să fie puse sub aceeaşi umbrelă.

CVC Capital Partners a fost proprietar al Formulei 1 între 2006 şi 2017, răstimp în care valoarea competiţiei a crescut de la 2 la 8 miliarde USD, anul acesta a investit 300 de milioane USD în volei ajutând la crearea Volleyball World şi a stabilit un parteneriat strategic cu Turneul celor Şase Naţiuni, la rugby.

În noua organizaţie, care s-ar numi One Tennis, CVC ar fi un acţionar minoritar.
One Tennis ar urma să fie condusă de Mark Webster, actualul director al departamentului media la ATP, ceea ce ar fi o dovadă în plus asupra orientării noii societăţi, în direcţia unei mai bune activităţi în domeniul comunicării şi a transmisiunilor turneelor.
Dar se vorbeşte şi de recompense financiare mai mari acordate jucătorilor.

Cele două organizaţii nu au confirmat încă aceste informaţii, dar din surse CVC se aşteaptă deciziile Consiliilor de Administraţie ale ATP şi WTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.