Simona Halep a câştigat astăzi al 21-lea titlu al carierei şi al doilea din 2020 – după WTA Premier Dubai – la WTA International “Prague Open”.

Primele imagini din timpul partidei
Credit foto: Jimmie48 Tennis Photography

Jucătoarea noastră a devenit a 6-a câştigătoare a turneului din capitala Cehiei, după ce a triumfat în cea de-a 38-a finală a carierei.

A 5-a victorie pe care a bifat-o la ediţia din acest an a fost:

Simona Halep (2 WTA) [1] – Elise Mertens (23) [3] 6-2, 7-5

Partida a durat 1h33′.
Mertens a început mai bine – 2-0 – dar de la acel scor Simona a câştigat 6 jocuri la rând. A avut de muncit la câteva dintre ele: în al 6-lea al setului a salvat 4 mingi de break, iar în al 7-lea a câştigat la primire după ce a convertit a 6-a oportunitate.
Jucătoarea noastră a început şi setul 2 cu un joc câştigat – la primire – dar Elise a egalat imediat. Simona a luat din nou avans de un break – 4-2 – a fost egalată la 4-4, în jocul 9 a ratat o minge de break, dar în următoarele 3 nu a mai pierdut decât 4 puncte.

Simona a dus astfel palmaresul direct cu Mertens la 4-1 şi a repus lucrurile cu ea pe un făgaş pozitiv, după ce pierdea ultima întâlnire, cea din finala WTA Premier Doha 2019.

Simona acumulează 280 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 25.000 USD (anul trecut premiul campioanei la această categorie era de 43.000 USD).

3 COMMENTS

  1. Doamne! Ce sete de tenis am avut, dar si ce satisfactie mi-a adus acest turneu! Nu am cuvinte pentru jucatoarele noastre de la dublu Monica si Raluca, ce sa mai spun despre SIMONA! Si Irina a fost nepaipomenita, dar oricum nu puteau castiga doua romance turneul la simplu. Felicitari pentru toate fetele noastre cu un plus pentru SIMONA.
    Multumesc tenisit pentru felul in care ma face sa astept zilnic sa deschid mesajele sale. Cu drag, Ioana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.