Vorbeam acum o săptămână despre primul meci disputat de Joan Nadal Vives – fiul cel mai mic (născut în 2004) al lui Toni Nadal, unchiul lui Rafa – în circuitul profesionist, în calificările turneului ITF M15 Manacor.

Atunci el pierdea în primul meci, dar ieri, la alt turneu M15, găzduit tot de Rafa Nadal Academy, a obţinut prima victorie a carierei, în calificări, şi încă una preţioasă: 6-2, 5-7, [10-8] cu Denis Klok (Rusia, 661, clasament maxim: 519 / octombrie 2018, 22 de ani) [7] (în calificările turneelor ITF M15 şi W15 formatul partidelor este cu tie-break de meci).

Joan şi Toni Jr., după victoriile de ieri
Credit foto: Rafa Nadal Academy

Mai mult, şi fratele lui, Toni Nadal Jr., născut în 2003, a câştigat: 6-2, 6-2  cu Lennart Melzer (Luxemburg, -). Şi pentru el, aceasta este prima victorie a carierei în circuitul ITF.
Fraţii Nadal au primit wild card-uri în calificări.

Astăzi, cei doi vor juca în runda a doua a calificărilor. 

Toni Jr. şi Joan au o soră mai mare, Marta, născută în 2001.

Coincidenţa face ca şi ilustrul lor văr, Rafael, să fi câştigat prima partidă în circuitul profesionist, tot în prima decadă a lunii ianuarie.
În 2001, la 14 ani şi 7 luni, Rafa obţinea prima victorie în circuitul profesionist, în cadrul unui turneu de tip satelit, la Cala Ratjada, Spania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.